Marsenić (Novi DSS): Suprotstavićemo se rušenju starog Generalštaba

Beta pre 17 dana

Novi DSS će se suprostaviti rušenju starog Generalštaba i urušavanju srpske prestonice, najavio je danas potpredsednik te stranke Predrag Marsenić.

"Vlada Srbije je potpisivanjem ugovora sa američkom kompanijom Affinity Global Development priznala da je poklonila zgradu generalštaba američkim investitorima 25 godina nakon NATO agresije", naveo je Marsenić u saopštenju.

Istakao je da je namera Vlade Srbije i američkih investitora da "arhitektonski biser u administrativnom i institucionalnom centru Beograda i Srbije pretvore u hotel sa kockarnicom rugajući se srpskoj kulturi, istoriji i arhitekturi".

"Obnova je zamišljena tako da Stokholmski sindrom, po kom se žrtva vezuje za dželata, dobija novu dimenziju, a možda će biti i preimenovan u Beogradski sindrom. Tako će svako ko dođe da oda počast ubijenim u NATO agresiji 1999. godine, moći da zavrti rulet, odigra blek džek ili poker, što je u potpunom skladu sa SNS kulturom sećanja", ocenio je Marsenić.Po njegovim rečima, iznajmljivanjem, prodajom, ustupanjem nestaje deo po deo teritorije, suvereniteta i slobode države Srbije zarad finansijske koristi režima i njima bliskih investitora.

"Novi DSS suprostaviće se urušavanju srpske prestonice i njenoj velikoj rasprodaji na kojoj se prodaju ne samo najvrednije i najlepše parcele, već i njegova duša i istorija", rekao je Marsenić.

(Beta, 05.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »