Naslovne strane za petak 17. maj

Beta pre 22 dana

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 17. maj 2024. pišu o atentatu na premijera Slovačke Roberta Fica, evrointegracijama Srbije, predstojećim izborima i drugim temama.

BLIC - "Čekaćemo još šest godina do ulaska u EU", tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Fico više nije životno ugrožen", piše list o zdravstvenom stanju slovačkog premijera koji je ranjen u atentatu.

VEČERNJE NOVOSTI - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Nikad neće uništiti ni Srbiju ni Srpsku". O atentatu na slovačkog premijera Roberta Fica u tekstu "Kome smetaju slobodni vladari?".

DANAS - "Manojlović saopštio da izlaze na izbore 2. juna", o najavi pokreta Kreni-promeni. "Vučić koristi atentat za politički marketing", piše list. "Vlada usvojila zahtev, menja se Krivični zakonik", o kažnjavanju napada na prosvetne radnike.

NOVA - "Darija Kisić na čelu Torlaka, direktor nije ni znao da će biti smenjen", piše list o novoj funkciji nekadašnje ministarke za brigu o porodici i demografiju. "Plac Generalštaba vredi više od 160 miliona dolara", piše list.

POLITIKA - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović u intervjuu za list kaže "Rafineriju u Smederevu gradićemo po najvišim ekolokim standardima". "Da li Srebrenica pere savest Nemačke i Ruande", o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN na kojoj će biti razmatrana rezolucija o genocidu u Srebrenici.

KURIR - "Oprez", naslov teksta u kome se navodi odakle predsedniku Srbije preti opasnost. List prenosi izjavu reditelja Emira Kusturice: "Nikoli Jokiću su važniji konji od slave".

SRPSKI TELEGRAF - "Kako da vam odmor bude 50 % jeftiniji", istražuje list. "Savo Manojlović trpao na listu čitave porodice", piše list o izbornim listama pokreta Kreni-promeni.

INFORMER - Predsednik Srbije na Samitu lidera Zapadnog Balkana izjavio: "Srbija će svakom uzvratiti prema zasluzi". List piše da su "Rusija i Kina ujedinjene protiv Zapada".

ALO - List piše da su prosvetari i Vlada postigli dogovor: "Napad na profesora krivično delo".

(Beta, 05.17.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »