Tepić (SSP): U društvu se stvara kult nekažnjivih huligana

Beta pre 29 dana

 Narodna poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da se nasilje u društvu jedino može zaustaviti odlučnim akcijama koje mora da sprovodi država, u prvom redu MUP, a da nasuprot tome postoji niz primera stvaranja kulta nekažnjivih huligana.

"Ako vi imate poruke sa vrha države, gde imate prvog huligana države, predsednika Republike Aleksandra Vučića, setite se samo snimaka iz Novog Sada od pre nekoliko dana gde on komunicira baš sa vođama navijača u potpuno huliganskom maniru, onda je to posledica svega onog što se plasira kao normalno stanje, kao nekažnjivost", rekla je Tepić na TV Nova S.

Ona je dodala da huligani postaju biznismeni, investitori, izvođači na raznim infrastruktrunim projektima, izvođači unutar velikih sistema kao što je EPS i da se tako kompenzuju kontra-usluge vlasti.

Govoreći na temu prebijanja do smrti brata visokog funkcionera Bosne i Hercegovine (BiH) podsetila je na svedočenje da su dvojica huligana koja su učestvovala u nasilju želela da zapale baklju, ali nisu uspeli jer su morali da pobegnu, te da je ona govorila u Skupštini kako je Aleksandar Vučić inaugurisan bakljama organizovanim od strane ministra policije Bratislava Gašića.

Osvrnula se na slučajeve hapšenja huligana koji su ubrzo vratili na slobodu i pored teških krivičnih dela, i navela da se stvara "kult huligana, ubica koji se osećaju moćno zato što nemaju adekvatnu kaznu."

 

(Beta, 05.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »