Makron odobrio da se gađaju ciljevi u Rusiji? Francuski lider mahao mapom i razbesneo Putina: "kako da ovo objasnimo Ukrajini?" (video)

Blic 29.05.2024
Makron odobrio da se gađaju ciljevi u Rusiji? Francuski lider mahao mapom i razbesneo Putina: "kako da ovo objasnimo…

Nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron najavili su pojačanu saradnju nakon zajedničkog sastanka vlade u utorak u Mesebergu kod Berlina i poručili da žele da daju svetlo Ukrajini da koristi zapadno oružje za napade na ciljeve, na ruskoj teritoriji, sa koje dolaze napadi na Ukrajinu. Takođe je saopšteno da Francuska i Nemačka žele da rade na razvoju zajedničke rakete dugog dometa.

– Međutim, ne smemo dozvoliti Ukrajini da napada druge ciljeve na teritoriji Rusije, posebno necivilne - rekao je Makron, a prenele su agencije. Šolc je dodao da Ukrajina mora da se pridržava međunarodnog prava „koje je do sada dobro funkcionisalo”. - Na ovim kartama se vidi da je ukrajinska teritorija zapravo napadnuta iz baza u Rusiji. Dakle, kako da objasnimo Ukrajincima da ćemo morati štititi ove gradove... ako im kažemo da im nije dopušteno da pogode tačku s

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »