Naslovne strane za četvrtak, 30. maj

Beta 30.05.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak 30. maj pišu o sudaru automobila i autobusa kod Malog Požarevca, napadu na novinara Vuka Cvijića, lokalnim izborima, dogovoru vlade i prosvetnih radnika i drugim temama.

BLIC - "Ko to puca na decu iz vazdušne puške", o hapšenju muškarca koji se sumnjiči da je ranio devojčicu na Kalemegdanu. "Na izborima se sve vrti oko 50 odsto", o predstojećim lokalnim izborima.

VEČERNJE NOVOSTI - Vršilac dužnosti direktora "Srbijagasa" Dušan Bajatović u intervjuu za list kaže "Posvađana opozicija nema plan za državu". List piše o saobraćajnoj nesreći blizu Mladenovca u kojoj je stradala jedna osoba, a povređeno skoro 40.

DANAS - "Udario me pesnicom u glavu", o napadu direktora "Srpskog telegrafa" na novinara nedeljnika "Radar". "Vučić prvo plaši narod da bi postao 'spasilac'", piše list.

NOVA - "Direktor Srpskog telegrafa udario pesnicom Vuka Cvejića", o incidentu u Kosovskoj ulici. "Zaspao za volanom pa se zakucao u autobus, 37 povređenih", o sudaru kod Malog Požarevca.

POLITIKA - Premijer Srbije Miloš Vučević u intervjuu za list: "Srbija je željna pobeda i nacionalnog optimizna". "Za napad na profesora do osam godina zatvora", o dogovoru Vlade i prosvetnih radnika i izmenama Krivičnog zakonika.

KURIR - "Finiš", u izbornoj kampanji lokalne teme u senci nacionalnih. List piše i da su Vlada i sindikati prosvete postigli dogovor, "Za napad na prosvetare do osam godina robije".

SRPSKI TELEGRAF - "Stranci dali pare kao nikad dosad", jedini cilj: Vučićeva glava, piše list. List piše i da je otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić izašao iz pritvora.

ALO - "Srbija bira bolje sutra", večeras u ponoć se završava kampanja za lokalne izbore, piše list. List prenosi i otkriće Džefrija Saksa koju je zapad godinama čuvao: "Srbija je bombardovana da spasu vojnu industiju".

INFORMER - "Putin: Evropa se igra životom", upozorenje predsednika Rusije. Država daje pola miliona za prvo dete, za drugo 600.000 dinara, piše list.

(Beta, 05.30.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »