Stamatović: Izvanredan rezultat Zdrave Srbije u opštinama Zapadne Srbije

Beta pre 16 dana

Stranka "Zdrava Srbija" je u svom glavnom uporištu, u opštini Čajetina, prema preliminarnim rezultatima osvojila 58 odsto glasova, a kako je saopštila ta stranka i u Užicu će, iako je vodila veoma kratku kampanju, uz Srpsku naprednu stranku učestvovati u vlasti.

U saopštenju su naveli da iako još nisu objavljeni zvanični rezultati izbora u velikom broju opština i gradova, Zdrava Srbija može da bude više nego zadovoljna onim što je postigla.

"U čitavom Zlatiborskom okrugu smo ostvarili veoma dobar rezultat, tako da će naši odbornici biti novi članovi lokalnih parlamenata u Arilju i Novoj Varoši. Narod Zapadne Srbije je prepoznao da su članovi ZS ostvareni ljudi sa merljivim rezultatima i da čine sve što je u njihovoj moći za dobrobit svog kraja", izjavio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, nakon što su se slegli prvi utisci o postignutim izbornim rezultatima.

Posle verifikacije mandata u Skupštini opštine Čajetina, odbornici će odlučivati da li da dosadašnjem predsedniku opštine Milanu Stamatoviću povere i šesti uzastopni mandat na tom mestu, sagledavši odakle se krenulo kada je on prvi put došao na čelo opštine Čajetina, a gde se ona sada nalazi po svim ekonomskim, razvojnim i ostalim parametrima kojima se procenjuje uspešnost jedne vlasti, saopšteno je.

Zdrava Srbija je sa tri narodna poslanika već zastupljena u Skupštini Srbije, a sada će imati odbornike i u lokalnim parlamentima u Beogradu, Čačku, Valjevu, Ivanjici, Obrenovcu i Lazarevcu, u kojima je na izborima 2. juna nastupila u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, navedeno je u saopštenju.

(Beta, 06.04.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »