Milivojević (DS): Predlog Save Manojlovića bio bi kažnjavanje građana Niša

Beta pre 24 dana

Predlog lidera Pokreta Kreni - Promeni Save Manojlovića da odbornici iz redova opozicije ne uzmu mandate koje su osvojili na nedeljnim lokalnim izborima u Nišu, Novom Beogradu i Beogradu, zbog prekrajanja izborne volje i krivotvorenja rezultata u ovim gradovima i opštinama nije realan i predstavljao bi kažnjavanje građana koji su glasali za opoziciju, smatra funkcioner Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević.

On je za televiziju N1 rekao da je SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra" i lista "Aleksadar Vučić - Novi Beogard sutra" izgubila izbore i da je to potpuno jasno.

"Tačno znamo gde su i na kojim izbornim mestima rezultati krivotvoreni. Zato i neće da nam daju na uvid u materijal u Nišu", istakao je Milivojević.

Dodao je da ako institucije ćute to predstavlja "ugnjetavanje prvade" i da je to delo koje ne zastareva, kao i da ova vlast neće večno trajati.

Milivojević je naglasio i da je više nego jasno da Ruska strankla, koja je navodno tas na vagi u Nišu, nije manjinska stranka i da u tom gradu živi deset puta manje Rusa nego što je ova stranka osvojila glasova.

"Znamo i da je namerno izazvanom softverskom greškom ova stranka u Nišu osvojila 1,2 odsto glasova, a realno mnogo manje", podvukao je Milivojević.

On je naglasio i da se ne bi pouzdao u građansku neposlušnost i da je teško naterati građane, na primer Inđije, u građansku neposlušnost.

(Beta, 06.05.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »