Aleksandar Đurđev upozorava: Država mora da zaštiti narod od pošasti zvane kockanje! Broj patoloških kockara u Srbiji alarmantan, kladionica i kockarnica ima koliko i prodavnica hrane!

Dnevnik 05.06.2024
Aleksandar Đurđev upozorava: Država mora da zaštiti narod od pošasti zvane kockanje! Broj patoloških kockara u Srbiji…

,,Koliko samo uvredljivo i podrugljivo zvuči naziv ,,igre na sreću“ za kockanje i klađenje. To su igre na nesreću, jer donose ne samo materijalne gubitke, već i raspad brakova, porodica, kao i psihičke i fizičke bolesti. Srbija danas ima 40.000 patoloških kockara, druga je u Evropi po broju kockarnica i kladionica po glavi stanovnika. Imamo približno isti broj kockarnica i kladionica i broj prehrambenih prodavnica. Imamo skoro 3.000 kladionica, dakle i u svim većim selima, a ne samo gradovima, a našoj deci

Prema njegovim rečima, ljudi u Srbiji još uvek nisu svesni koliko je kockanje i klađenje opasan problem i da su najugroženiji među nama oni koji najviše vrede, a to su deca. ,,Istraživanja govore da je čak 30% dece uzrasta do 16 godina u Srbiji imalo kontakt sa klađenjem. Oni treba da jednog dana postanu domaćini, lekari, profesori, farmeri, dostojni naslednici svojih predaka, a ne dripci i klošari koji se nadaju dobitku na ruletu ili tiketu“ – napomenuo je Đurđev.

Dnevnik »

Politika, najnovije vesti »