Nestorović (Ekološki ustanak): Izveštaj ODIHR-a za izbore 2. juna 'odgovara vlasti'

Beta pre 6 dana

Poslanica Ekološkog ustanka i članica Radne grupe za unapređenje izbornog procesa Danijela Nestorović ocenila je danas da izveštaj Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) za lokalne izbore održane 2. juna "odgovora vlasti".

Nestorović je za list "Danas" kazala da taj izveštaj uopšte nije bio kritički, "s obzirom na niz nepravilnosti koje su primetili i njihovi posmatrači" i dodala da je i ona kao poslanik obilazila biračka mesta gde je prijavljena kupovina glasova.

Kako je kazala, izveštaj o junskim izborima i dalje ostaje kod istih tvrdnji, poput onih da bi trebalo raditi čvršće na poboljšanju dijaloga između opozicije i vlasti, na reviziji biračkog spiska, većem učešću javnosti i zlouotrebi javnih sredstava u predizbornoj kampanji koji su dostupni stranci na vlasti.

Prema njenim rečima, taj izveštaj je zapravo "tapšanje po ramenu aktuelnog režima, a nikako osuda onoga što radi".

S druge strane, predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš smatra da je zanimljivo što nema reakcije na preliminarni izveštaj, koji je, kako je naveo, i dalje kritičan prema vlasti i ukazuje na probleme kojih je bilo.

"To svakako zaslužuje publicitet, a i to stanje zaslužuje da opozicija nastavi da se bavi izbornim uslovima, ali sistemski, a ne samo pojavno kao što je opet bilo na ovim izborima", rekao je Ponoš.

(Beta, 06.12.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »