Danska bajka: Život je već ispisao najlepši roman i dramu sa rećnim krajem kod jednog igrača koji će uskoro biti rival "orlova"

Večernje novosti pre 9 dana
Danska bajka: Život je već ispisao najlepši roman i dramu sa rećnim krajem kod jednog igrača koji će uskoro biti rival…

ONO što je na pošlom Prvenstvu Evrope doživeo i prežive Krisrijan Eriksen je za film, romane, dramu sa srećnim krajem i slične žanrove. Fudbaler Danske je, ni kriv ni dužan, ušao u istoriju ove igre kao čovek koji je skoro ceo minut bio klinički mrtav zbog zastoja rada srca na utakmici EP. Sve se to desilo na meču u njegovoj zemlji, pred navijačima Danske, Eriksen je klabirao na terenu, a zapravo tada je počela njegova borba za život, oproraak i nastavak karijere.

FOTO: EPA Prognoze medicinskih stručnjaka su bile više nego pesimistične, a Eriksen se posle "samo" sedam meseci zaigrao u dresu engleksog premijerligaša Brentforda, posle toga je prešao u Mančester junajteda, a 1.100 dana posle užasnog događaja Kristijan je zaigrao na startu EP u Nemačkoj i dao vodeći gol za Dansku protiv Slovenije, a taj meč u grupi u kojoj su još Srbija i Engleska je završen remijem (1:1). Oni koji veruju u Kristijana Eriksena nisu, na sreću,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »