Stanković (NPS): Borba za pravdu i pobedu u Nišu postala evropska tema

Beta pre 4 dana

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Đorđe Stanković ocenio je danas da borba opozicije za priznavanje izbornih rezultata u Nišu nije više samo lokalna i nacionalna tema, već je postala evropska jer svi pažljivo promatraju šta će biti sledeći korak vlasti.

On je gostujući na televiziji N1 kazao da je izborni proces u tom gradu praćen "anomalijama i problemima".

"Na dan izbora, odnosno u toku noći, neko je mešetario sa aplikacijom i ručno ubacivao brojeve. Jedna od naših primedbi bila je i da se rezultati koje su oni dobili ne slažu sa brojevima u zapisniku. To neće promeniti rezultat koji je SNS predstavio građanima popodne 3. juna, a to je da su navodno pobedili", dodao je Stanković.

On je kazao da su predstavnici njegove koalicije u Gradskoj izbornoj komisiji od samog početka sugerisali da je aplikacija problematična i da, osim što ne funkcioniše, postoji problem u njenom rukovanju. 

Po njegovim rečima, najveću odgovornost za trenutnu situaciju snosi predsednica Izborne komisije Danijela Milićević koja "nije ispoštovala nijednu stavku zakona".

"Ponovno prebrojavanje može da promeni rezultat SNS i da im oduzme jedan mandat. Oni su toga svesni i zato i prave greške i krše zakon", rekao je on.

Ocenio je da opozicija ima mnogo dokaza koji su na njenoj strani i da nijedna institucija koja drži do sebe neće rizikovati da donese odluku koja je protiv zakona.

(Beta, 06.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »