"Magarac nam riče i danju i noću ispod prozora": Aleksinčanka započela štrajk glađu ispred opštine, a evo i zbog čega (foto)

Blic 08.07.2024
"Magarac nam riče i danju i noću ispod prozora": Aleksinčanka započela štrajk glađu ispred opštine, a evo i zbog čega…

Aleksinčanka Ljiljana Petrović Dugački otpočela je danas štrajk glađu ispred zgrade opštine u tom gradu jer, kako navodi, inspekcija ne želi da ukloni konje i druge životinje iz dvorišta kuće u njenom komšiluku, iako čuvaju suprotno odredbama o uslovima držanja domaćih životinja. Ona je štrajk najavila 15 dana ranije a jutros u 7 časova sela je na stepenice ispred ulaza u opštinu sa transparentima na kojima su fotografije konja i drugih životinja koje se prema njenim rečima čuvaju nepropisno.

Ona se obraćala nadležnim institucijama više puta tražeći da se reši problem. -U IV zoni u Aleksincu, u Ulici Kneza Lazara, gde je zabranjeno čuvanje kopičara i papkara - osim dva grla stoke u propisanim uslovima u objektima koji su u skladu sa svim higijenskim propisima – jedan komšija čuva konje, magarce, ovce, koze, svinje, kokoške, guške, patke, morke, ćurke, i ne znam više šta još imaju… Ceo zoološki vrt. Da ne bude zamene teza, ja sam ljubitelj životinja i

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »