Ministarstvo energetike dodelilo subvencije kosovskoj opštini Gnjilane: Ruka pomirenja ili nekontrolisano trošenje (VIDEO)

Insajder 10.07.2024
Ministarstvo energetike dodelilo subvencije kosovskoj opštini Gnjilane: Ruka pomirenja ili nekontrolisano trošenje (VIDEO)

Ministarstvo rudarstva i energetike dodelilo je sredstva gradovima i opštinama za energetsku efikasnost, a među najvećim korisnicima se našla i opština Gnjilane, koja je u kosovskom sistemu i u kojoj od rata mahom živi albansko stanovništvo. Iz odgovora Ministarstva rudarstva i energetike može da se zaključi da pravo na pomoć imaju svi građani koji žive u Gnjilanu. Moglo bi da se zaključiti da je to ruka pomirenja u regionu, ali je problem što ne postoji nikakva kontrola sredstava koji iz budžeta Srbije,

Gnjilane je opština na jugu Kosova i finansira se iz kosovskog budžeta. Ipak, iz budžeta Srbije će se vraćati kredit koji su građani te opštine dobili za obnovu stolarije, fasada, solarne panele i slično. To je jedina opština sa Kosova koja učestvuje u programu 'Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji'. Prema medijskim izveštajima u samom Gnjilanu živi oko 40 Srba, uglavnom su koncentrisani u jednoj ulici, dok ih je nešto više u okolnih selima.

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »