Osmomilioniti NEV sišao sa proizvodne trake kineskog proizvođača BYD

Beta 12.07.2024

Kineski proizvođač automobila BYD otvorio je 11. jula svoju fabriku na Tajlandu, pošto je njegovo osmomilionito novo energetsko vozilo (NEV) sišlo sa proizvodne trake, označivši prekretnicu u širenju kompanije u inostranstvu.

BYD je završio izgradnju fabrike na Tajlandu, u istočnoj provinciji Rajong,  za samo 16 meseci. Sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150.000 vozila, proizvodnja automobila u fabrici obuhvata štancovanje, farbanje, zavarivanje, finalnu montažu i proizvodnju automobilskih komponenti, piše agencija Sinhua.

Kao vodeći svetski proizvođač automobila i pionir u kineskoj industriji električnih vozila, ulaganje BYD-a u fabriku na Tajlandu, zajedno sa njegovom naprednom proizvodnom tehnologijom, podstaći će razvoj industrije električnih vozila na Tajlandu i širom regiona Udruženja zemalja jugoistočne Azije (ASEAN), rekla je ministarka industrije Tajlanda Pimfatra Vičaikul.

{Image2}

Tajland je dugo glavna baza za proizvodnju automobila u ASEAN-u. U okviru vladinih napora za promociju investicija, zemlja ima za cilj da proizvodnja električnih vozila dostigne 30 odsto svih vozila u zemlji do 2030. godine.

Vang Čuanfu, predsednik i glavni izvršni direktor BYD-a, izrazio je zahvalnost tajlandskim kupcima i rekao da kompanija ima za cilj da lansira više čistih električnih i plug-in hibridnih modela na Tajlandu, istovremeno promovišući unapređenje lanca automobilske industrije u zemlji.

(Beta, 12.07.2024)

Tajland »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »