Još jedan požar u stanu zbog klima uređaja! Vatrogasci i majstori upozoravaju: Ono što većina nas radi po ovim vrućinama je baš ono što nikako ne smemo!

Blic 23.07.2024
Još jedan požar u stanu zbog klima uređaja! Vatrogasci i majstori upozoravaju: Ono što većina nas radi po ovim vrućinama…

Kada ste poslednji put servisirali klimu? Koliko je dugo držite uključenu i da li je gasite kada niste kod kuće? Jedan od najčešćih uzroka požara u letnjem periodu predstavljaju neispravni klima uređaji. Na Kanarevom brdu pre nedelju dana buktinja je zahvatila ceo poslednji sprat zgrade, a danas je izbio požar i i u Ulici Patrisa Lumumbe Uzrok – u oba slučaja razlog je eksplozija klima uređaja usled neispravnosti.

Današnji požar je zahvatio je stan na drugom spratu, a požar su uspešno ugasile dva vatrogasne ekipe sa dva vatrogasna vozila, i osam vatrogasaca. Klima uređaj – za mnoge jedini spas ovog leta. Ni hladni napici, ni oskudno oblačenje, ne mogu da se ovih dana mere sa hladnoćom koju nam obezbedi klima uređaj. Toplotni talas koji je zahvatio Srbiju, doprineo je i povećanoj upotrebi klima uređaja, a čest je slučaj da klime rade danonoćno, čak i kad kod kuće nema nikoga.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »