Počinje toplotni talas, ali biće i pljuskova, lekari u pripravnosti: "Batut" i RHMZ upalili alarme, 4 grada na udaru padavina, a temperatura skače na +40!

Blic 09.08.2024
Počinje toplotni talas, ali biće i pljuskova, lekari u pripravnosti: "Batut" i RHMZ upalili alarme, 4 grada na udaru…

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je novi toplotni talas na teritoriji Srbije. Još danas se u pojedinim delovima zemlje očekuje kratkotrajna kiša, a onda počinje sušni period sa temperaturama koje će ponovo dostizati 40. podeok! Za naredan tri dana RHMZ je upali meteoalarme, ali se upozorenjem oglasio i Institut "Batut" i to takođe zbog visokih temperatura, te su i lekari u pripravnosti, jer vreme može da bude opasno po zdravlje.

Prema najnovijoj meteorološkoj najavi, koja je izdata u 07.45 stepeni, naredna dva sata na području centralne i istočne Srbije biće ponegde kratkotrajna kiša. Ali će od danas temperature početi postepeno da ratu te se narednih dana očekuje i do 40 stepeni Celzijusovih. Kako je ranije najavio RHMZ, toplotni talas u Srbiji počeo je juče. "Danas (09.08.) maksimalna temperatura biće od 31 do 34 stepen Celzijusovih, za vikend i u ponedelјak (10-12.08.) od 32 do 37

Povezane vesti »

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »