"Mama mislila da su ćureća jaja, pa ih razlupala, rekoh joj - napravila si kajganu od 300 evra!" Miloš iz Bogatića gaji najlepše ptice na svetu (foto)

Blic 11.08.2024
"Mama mislila da su ćureća jaja, pa ih razlupala, rekoh joj - napravila si kajganu od 300 evra!" Miloš iz Bogatića gaji…

Kod Miloša Kokanovića u selu Klenje kod Bogatića žive najlepše ptice na svetu. Ovaj mladi čovek već dve decenije uzgaja paune, ali i druge ukrasne ptice koje svojom lepotom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Najatraktivniji primerci koštaju i do 1.000 evra, a kajgana od njihovih jaja nekoliko stotina evra, kao kirija za stan. Ipak, najveća vrednost je lepota raskošnih mužjaka, koja u fazi paranja dolazi do izražaja.

Violet lepotan koji se šepuri po dvorištu je jedan od stotinu pauna prekrasnih boja na farmi Miloša Kokanovića. Počeo je skromno, pre dve decenije, a onda kupovao pticu po pticu, boju po boju. Danas ima celu paletu paunova, od plavih koje se četo sreću, pa do ukrasnih ptica sa tamno sivim perjem. Najlepši su kada rašire raskošni rep sa jakim bojama i perima dužim od dva metra i tada nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tako se brane od predatora, ali i udvaraju ženki.

Farma »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »