Predata žalba na presudu kojom su trojica aktivista osuđena na zatvorske kazne

Beta 12.08.2024

Advokat Marko Pantić potvrdio je danas agenciji Beta da je predao Prekršajnom sudu u Beogradu žalbu na presudu kojom su aktivisti Ivan Bjelić, Nikola Ristić i Jevđenije Julijan Dimitrijević osuđeni na kazne od 40, odnosno 30 dana zatvora.

Pantić je kazao da je žalbu predao u 14.50 i da od tog momenta teče rok od 24 sata da se spisi predmeta proslede drugostepenom sudu, koji ima rok od dva dana da odluči o žalbi.

"Ovom žalbom prvenstveno smo tražili da sud utvrdi da u radnjama ovih okrivljenih nema bilo kakvog dela pa ni prekršaja. Dakle, tražili smo da sud preinači ovu osuđujuću presudu u oslobađajuću. Na osnovu iskustva, znamo da za to nisu velike šanse. Međutim, ja očekujem da će sud ukinuti presudu i vratiti predmet na ponovno odlučivanje", rekao je Pantić agenciji Beta.

Dodao je da se u žalbi nalazi i treći alternativni zahtev, u slučaju da prva dva budu odbijena, da se kazna zatvora zameni radom u javnom interesu.

Trojici aktivista koji su učestvovali u blokadi pruge posle protesta protiv iskopavanja litijuma, održanog u Beogradu u subotu 10. avgusta, osuđeni su prvostepenom presudom za narušavanje javnog reda i mira.

(Beta, 12.08.2024)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »