"Kad neko viče upomoć, ne snimaš telefonom": Kada je čuo šta mu je sin (7) rekao, Rade je potrčao ka vodi i zajedno sa još dvoje zemljaka, spasao sigurne smrti Srpkinju na Halkidikiju: "Glava joj je bila u vodi, a dete u naručju"

Blic 18.08.2024
"Kad neko viče upomoć, ne snimaš telefonom": Kada je čuo šta mu je sin (7) rekao, Rade je potrčao ka vodi i zajedno sa…

U situaciji kada se vreme meri u sekundama i kada se radi o spasavanju ljudskog života, troje Srba su prošle nedelje pokazali šta znači biti čovek. Tokom letovanja u Nei Poriju, Ana, Aleksandar i Rade, sinhrono su sprovodili spasavanje majke i deteta iz Srbije koji su se davili na moru. Iako se nikada pre toga nisu videli, radili su zajedno kao pravi uigrani tim.

Rade Panić, policijski službenik PU Novi Sad, leteo je preko ležaljki do mora u kojem se davila majka iz Srbije sa detetom. Iza njega su brzinom svetlosti doplivali Aleksandar Katić iz Žitišta i Ana Vukosavljev, medicinska radnica iz Pančeva. Upravo zahvaljujući njima tragedija je sprečena, a sam čin i gest naših državljana, propraćen je brojnim pohvalama. Ipak, naši junaci ne vole da se sami busaju u grudi, već ističu bitnost onoga ko je sa njima učestvovao u

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »