"Ubili su gazdu, bilo je ili u rusku vojsku: - ili nestanak!" Vagnerovci godinu dana nakon smrti Prigožina otkrivaju Putinovu paklenu ponudu: Bio je na sastanku sa misterioznim "Sedim"

Blic pre 15 dana
"Ubili su gazdu, bilo je ili u rusku vojsku: - ili nestanak!" Vagnerovci godinu dana nakon smrti Prigožina otkrivaju Putinovu…

U avgustu prošle godine, vođa grupe Vagner Jevgenij Prigožin poginuo je u avionskoj nesreći. Do danas nije otkriveno šta se tačno dogodilo sa plaćenicima koji su bili deo njegove paravojne formacije, dok neki od njih za BBC na ruskom kažu da su imali izbor - ruska vojska ili nestanak.

U septembru 2023. godine, na ogromnom međunarodnom aerodromu Istanbul, snažan mladić stajao je za šalterom za prijavu. Let, koji je već kasnio nekoliko sati, nije mu baš odgovarao. Ali još je teže doći do Bengazija, drugog po veličini grada u Libiji. U maju je ovaj čove izašao nepovređen iz bitke za Bahmut. Kada su šef Vagnera Jevgenij Prigožin i rusko Ministarstvo odbrane svečano objavili punu kontrolu nad malim gradom koji leži u ruševinama, otišao je u Lugansk.

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »