Izrael i Palestinci: Protesti u Jerusalimu i Tel Avivu, najavljen generalni štrajk, traži se "hitan dogovor o oslobađanju talaca"

NIN pre 17 dana
Izrael i Palestinci: Protesti u Jerusalimu i Tel Avivu, najavljen generalni štrajk, traži se "hitan dogovor o oslobađanju…

Hiljade ljudi, među kojima su i porodice Izraelaca koje je otela palestinska ekstremistička grupa Hamas, okupilo se 1. septembra ispred kabineta premijera Benjamina Netanjahua, pozivajući na generalni štrajk kako bi se izvršio pritisak na vladu i postigao dogovor o oslobađanju talaca.

Okidač protesta bilo je saopštenje izraelskih odbrambenih snaga da su 31. avgusta pronašli tela šest talaca u podzemnom tunelu u Rafi, u južnom delu Gaze. Joav Galan, izraelski ministar odbrane, pozvao je premijera Netanjahua da pregovara o prekidu vatre sa Hamasom kako bi se preostali taoci vratili kući iz Gaze. "Prekasno je za otete koji su hladnokrvno ubijeni. "Oteti koji su u zatočeništvu Hamasa moraju biti vraćeni kući", napisao je na društvenoj mreži Iks.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »