Kosta (4) iz Beograda jedini na svetu ima ovu bolest! Preležao koronu, pa prestao da hoda i priča, a njegova majka je pravi primer hrabrosti (foto)

Blic pre 15 dana
Kosta (4) iz Beograda jedini na svetu ima ovu bolest! Preležao koronu, pa prestao da hoda i priča, a njegova majka je pravi…

Četvorogodišnji Kosta Lešević iz Beograda jedini je na svetu koji ima retku gensku mutaciju. Ovaj nasmejani dečak izgubio je sve motorne i fizičke funkcije, a dugo je čekao na dijagnozu, prvenstveno jer se dosad niko nije susreo sa takvom bolesti. Kosta je pomoću humanih ljudi iz Srbije dobio priliku da ode u Ameriku na ispitivanja i trenutno čeka gensku terapiju koja mora da se napravi specijalno za njega.

Dok genska terapija ne stigne, Kosta bi trebalo da primi lek, ali i on mora da se napravi specijalno za njegove potrebe. Jedino što dečaku i njegovoj porodici trenutno fali je novac koji će pokriti ogromne troškove. Kako nam objašnjava njegova majka Nevena, posle dugih ispitivanja u Americi Leševići su se uputili u Barselonu, na kliniku koja se bavi retkim bolestima, gde su lekari pristali da naprave poseban lek za njegovu gensku mutaciju, kakvu nema niko na svetu.

Barselona »

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »