Gođevac (SSP): Zaposleni u preduzeću Apoteke Beograd moraju da protestuju za svoje plate

Beta pre 10 dana

Potpredsednice beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac ocenila je danas da su zaposleni u preduzeću Apoteke Beograd dovedeni do toga da moraju da protestuju za sopstvene plate kao i da je vlast pretvorila grad u "poligon za rasprodaju i brzu zaradu".

Ona je u pisanoj izjavi navela da su Apoteke Beograd, kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik, godišnje zarađivale 100 miliona evra i imale dobit od oko 10 miliona evra, kao i da su pola tog iznosa uplaćivale u beogradski budžet.

"Danas, (gradonačelnik Beograda Aleksandar) Šapić tvrdi da je jedino rešenje – prodaja. To je apsurd", izjavila je Gođevac i dodala da je jedino rešenje za za Apoteku Beograd i grad da Šapić i SNS podnesu ostavke.

Kako je kazala, "to propadanje je počelo imenovanjem Jasminke Bjeletić, koja nije umela da vodi posao, ali je sklapala ugovore sa firmom u kojoj je zaposlen njen sin, a sad, pod maskom 'neophodne privatizacije' planiraju da prodaju atraktivne lokacije Apoteka po Beogradu".

Gođevac je navela i da bi privatizacija značila zatvaranje apoteka u rubnim opštinama, "ostavljajući građane da prelaze kilometre za osnovne lekove".

(Beta, 06.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »