(Mapa) Putin povukao potez koji vodi ka krvoproliću: Moskva je dobila rakete od Teherana, a to bi moglo da joj se obije o glavu: "Pola Rusije i Irana je u dometu novih ukrajinskih dronova"

Blic pre 9 dana
(Mapa) Putin povukao potez koji vodi ka krvoproliću: Moskva je dobila rakete od Teherana, a to bi moglo da joj se obije o…

Dve godine su Moskva i Teheran pregovarali o transferu iranskih balističkih projektila Rusiji za rat u Ukrajini, da bi 4. septembra, kako piše “Forbs”, konačno stigla prva pošiljka od 200 “fath 360” u Rusiju preko Kaspijskog mora.

Iranski projektili predstavljaju “dramatičnu eskalaciju” ruskog 30-mesečnog rata u Ukrajini, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken. Kako piše “Forbs” – moglo je biti gore. “Fath 360” je mala raketa kratkog dometa, a 200 projektila nije mnogo u ruskoj udarnoj kampanji u kojoj je, od februara 2022, bačeno oko 10.000 projektila i hiljade eksplozivnih dronova na ukrajinske gradove. Ali, postoji velika šansa da se dogovor o “fath 360” obije Rusiji o glavu.

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »