"Roditeljstvo je najteži posao": Marko Janketić o životu, glumi, ali i novoj sezoni "Ubice moga oca": "Nataša ume da napiše sezonu koja je potpuno drugačija od svega što je bilo"

Blic pre 3 dana
"Roditeljstvo je najteži posao": Marko Janketić o životu, glumi, ali i novoj sezoni "Ubice moga oca": "Nataša ume da…

Nakon tri decenije, tačnije od predstave "Bašta sljezove boje", Marko Janketić je na ovogodišnjem Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dobio Zlatnika sa likom Cara Konstantina za izuzetan doprinos scenariju. Umetnik je nakon maestralnih kreacija u serijama, filmovima i u predstavama, definitivno dokazao da je sazreo kao glumac i da sa pravom važi sa jednog od trenutno najboljih glumaca srednje generacije.

- Ovakva vrsta priznanja su neka vrsta potvrde da je ovo što radim svrsishodno i da to nisu nagrade za neku određenu ulogu, već za neki minuli rad. Ima neku simboliku. To onda znači da ono što si radio, ima nekog smisla, daje ti vetar u leđa i tera da nastaviš da radiš i to ne samo glumcima i rediteljima, već bilo kojim stvaraocima. Mi stalno sumnjamo, a pogotovo glumci, jer je naš zadatak da preispitujemo stvari. Mi stalno stavljamo sebe na neke zadatke i neke

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »