"Jezivo je da niko devojčici nije pomogao, a tu su bili i prolaznici, odrasli ljudi!" Psiholog i advokat o brutalnom vršnjačkom nasilju u Pančevu u "Jutru na Blic"

Blic pre 4 sati
"Jezivo je da niko devojčici nije pomogao, a tu su bili i prolaznici, odrasli ljudi!" Psiholog i advokat o brutalnom…

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Pančevu gde su tri devojčice, stare 16 godina, pretukle 15-godišnjakinju ispred Hemijske škole. Snimak incidenta brzo se proširio društvenim mrežama, a Više javno tužilaštvo zatražilo je od policije da hitno istraži slučaj i prikupi izjave svih učesnica. Kako stati na put sve učestalijem brutalnom nasilju koje čine maloletnici? O ovom brutalnom slučaju vršnjačkog nasilja u Jutru na Blic govorili su psiholog Dragana Ivanović i advokat Miloš Janković.

Psiholog Dragana Ivanović izrazila je veliku zabrinutost što devojčici niko od vršnjaka, kao i prolaznika nije pomogao. "Jezivo je što niko nije zaštitio devojčicu. Njima je bitan pregled, lajkovi, njima je to zabavno. Nikome nije palo na pamet da pomogne toj devojčici, a s obzirom da se to desilo na ulici, tu su verovatno bili i prolaznici, odrasle osobe, koje nisu reagovale", kaže Ivanović. Kako je Ivanović rekla, posebno je čudno da je slučaj prijavljen tek kada

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »