Rakić (DS): Posle rebalansa budžeta Srbija će ostati zemlja sa najvišim akcizama i najvećim cenama

Beta pre 6 sati

Poslanica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je danas da će rebalans državnog budžeta pokazati ekonomski krah Srbije i da će građani nastaviti da plaćaju najviše akcize i najveće cene.

Ona je u intervjuu za list Nova kazala da su plate i penzije građana Srbije najniže u Evropi i dodala da aktuelna vlast nije ispravno odredila prioritete.

"Šokantno je da režim planira da potroši 17 milijardi evra za Ekspo 2027, a na listama čekanja nalazi se 68.179 naših građana, od kojih neki na operaciju čekaju više od osam godina", rekla je Rakić.

Upitana šta očekuje od rasprave o litijumu u Narodnoj skupštini, ona je kazala da će opozicija pokušati građanima da ukaže na štetnost projekta "Jadar".

Po njenim rečima, predsenik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da prisustvuje sednici pošto nije kompetentan da govori o litijumu.

"Vučić niti je nadležan niti je kompetentan da govori o iskopavanju litijuma, tako da ne postoji osnov da bude pozvan u Skupštinu (...) Ako toliko želi da diskutuje sa narodnim poslanicima, pozivam ga na televizijski duel", navela je Raskić.

U Narodnoj skupštini danas počinje rasprava o rebalansu budžeta, nakon koje će uslediti sednica o litijumu koju je tražila opozicija.

(Beta, 23.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »