Napredak Kine u svemirskoj medicini doprineće budućem istraživanju svemira

Beta pre 6 sati

Kineska svemirska stanica postigla je početne rezultate u oblasti svemirske medicine koji će doprineti budućim misijama sa ljudskom posadom na Mesec i drugim istraživanjima dubokog svemira, rečeno je na Drugom forumu o granicama svemirske medicine koji je otvoren 21. septembra u Hangdžouu, u provinciji Džeđang na istoku Kine, prenosi Sinhua.

Tokom dvodnevnog foruma, eksperti i naučnici razmenjivali su najnovije teorije i delili trendove razvoja u oblasti svemirske medicine, te raspravljali o važnim temama kao što je osiguranje preživljavanja astronauta u misijama istraživanja dubokog svemira.

"Tehnička podrška svemirske medicine je neizostavni deo primene i faze razvoja kineske svemirske stanice, kao i realizacije misije sa ljudskom posadom na Mesec, što je obezbedilo nove mogućnosti za razvoj svemirske medicine", rekao je Jang Livej, zamenik glavnog dizajnera kineskog programa sa ljudskom posadom u svemiru i prvi kineski tajkonaut, na ceremoniji otvaranja.

Svemirska medicina igra važnu ulogu u unapređenju javnog zdravlja. Ona pruža teorijsku podršku i tehničku platformu za istraživanje kardiovaskularnog i mišićno-koštanog sistema, starenja ljudi i zaštite i selekcije lekova.

"Nastavićemo da unapređujemo naše sposobnosti zaštite u orbiti i gradimo tehničke rezerve za misije istraživanja dubokog svemira sa ljudskom posadom", rekao je Li Jinghui, istraživač u Kineskom centru za istraživanje i obuku astronauta.

(Beta, 23.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Najnovije vesti »