MK grupa i AIK banka sa 100.000 evra finansirale renoviranje Studentskog doma u Beogradu

Beta pre 11 sati

MK grupa i AIK banka su obeležile završetak renoviranja soba u Studentskom domu „Slobodan Penezić” u Beogradu, za šta su dale 100.000 evra donacije, saopšteno je danas.

Taj studentski dom s više od 500 studenata, posetili su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić.

"Naš cilj je da obezbedimo dodatne kapacitete i stvorimo dobre i ekonomski prihvatljive uslove za smeštaj studenata. Na ovom putu je jako važno i dobro što imamo podršku društveno odgovornih kompanija, koje prepoznaju da je briga o mladima i unapređivanje obrazovanja i vaspitanja obaveza svih nas", rekla je ministarka.

Donacija Studentskom domu „Slobodan Penezić” obuhvatila je zamenu obloga podova, unutrašnjih vrata, molersko-farbarske radove i opremanje studentskih soba nameštajem, navodi se u saopštenju MK grupe u čijem vlasništvu je AIK banka.

"Često govorimo o unapređenju studentskog standarda, što je jedan od ključnih ciljeva Studentskog centra 'Beograd', a zadovoljstvo je što kroz ovaj projekat možemo videti šta to zaista znači. Neću pogrešiti ako kažem da su ove sobe najlepši deo našeg smeštajnog kapaciteta. Ova donacija omogućila je postavljanje još viših standarda u oblasti smeštaja studenata”, istakao je Minić.

Predsednik Izvršnog odbora AIK banke Petar Jovanović je zahvalio partnerima na brzoj realizaciji projekta koji, kako je istakao, studentima, budućim liderima i donosiocima važnih odluka, omogućava kvalitetne uslove za studiranje.

"Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost. Društvena odgovornost ostaje strateški cilj naše banke, nastavićemo da pomažemo lokalnoj zajednici”, rekao je Jovanović.

MK grupa je, po rečima generalnog direktora Mihaila Jankovića, ponosna što je njena donacija prva koju je Studentski dom „Slobodan Penezić” dobio od osnivanja.

"Za studentske domove u Adria regionu ove godine izdvojili smo ukupno 350.000 evra, a ovaj regionalni filantropski program obuhvatiće blizu 6.000 studenata u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu. Kontinuirano ulaganje i podrška obrazovanju strateški su deo našeg društveno odgovornog poslovanja i želja nam je da mladim talentima pružimo što bolje uslove za učenje i napredovanje", rekao je Janković.

Kako je saopšteno, posle uspešnih donacija porodilištima i vrtićima širom regiona tokom prethodne dve godine, MK grupa i AIK banka nastavljaju sa ulaganjima u mlade generacije. Do kraja oktobra biće završene i donacije studentskim domovima u Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj.

(Beta, 26.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »