Vratio se posle 40 godina u Srbiju i oživeo dedovinu! Australija mu bila tesna: Sad ima jedno od najlepših imanja (foto)

Blic pre 12 sati
Vratio se posle 40 godina u Srbiju i oživeo dedovinu! Australija mu bila tesna: Sad ima jedno od najlepših imanja (foto)

Bila su vremena kada se stihijski napuštala Srbija, ali dođe i trenutak prezasićenja životom van matice i želja da se vrati. Ovo je priča o svešteniku Srboljubu Miletiću, koji je pre 40 godina želeo promenu, koji je otišao posle školovanja u Australiju, ali se Srbiji vratio. Danas sa članovima svoje porodice živi na imanju predaka koje je preuredio u seosko-turističko domaćinstvo Miletića čardak, koje je kategorisano sa najvećom ocenom koje se može dobiti u oblasti seoskog turizma, sa četiri zvezdice.

Želeo je da upozna novu kulturu, novi svet, ljude… Samo što je završio Bogoslovski fakultet, još nije ni sveštenik postao, shvatio je da mu je Jugoslavija bila mala. Srboljub odlazi u Australiju, a da ni slutio nije da će tamo provesti ceo svoj radni vek. Otac Srboljub prvi odlučuje da se vrati u Srbiju sa svojom suprugom. Ne dugo nakon njih i njihovo troje, od četvoro dece, čini isto. Korona virus je umnogome uticala da se naši ljudi koji žive u inostranstvu

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »