Kamala Haris i Donald Tramp bore se za glasače u državama gde je ishod neizvestan

Beta pre 7 sati

Kandidatkinja demokrata za predsednicu SAD Kamala Haris je danas započela dvodnevnu posetu državama Mičigen i Viskonsin, a njen rival republikanac Donald Tramp je stigao u Mičigen koji važi za "plavu" državu Demokrata, i ključna je u izborima, da bi pridobio glasače. Liz Čejni, ćerka bivšeg potpredsednika SAD Dika Čejnija, jedna od Trumpovih najžešćih republikanskih kritičara, pridružiće se Kamali Haris na današnjem mitingu u Viskonsinu čiji je cilj da dopre do umerenih birača. Haris će u petak održati predizborni skup u Flintu u Mičigenu, nastavljajući svoju turneju po državama koje su kritične za pobede demokrata.

Tramp je osvojio Pensilvaniju, Viskonsin i Mičigen 2016. godine, a Džozef Bajden ih je osvojio 2020. godine. Tramp će danas održati skup u okrugu Saginav, republikanski kandidat se suredsredio na Mičigen, održavajući dva skupa za manje od nedelju dana.

U 2020. godini, Bajdenova pobeda u okrugu Saginav sa tankih 303 glasa doprinela je njegovoj pobedi u celoj toj državi. Kamala Haris je putovala u Džordžiju u sredu da vidi područja teško pogođena uraganom, dva dana pošto je tamo bio Donald Tramp i kritikovao federalnu pomoć jer hiljade ljudi još nemaju vodu, telefonske usluge i struju.

(Beta, 03.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »