Kineski satelit u orbiti obavlja testove velikog AI modela

Beta pre 7 sati

ADA Space, kineska kompanija za AI satelitsku internet tehnologiju, objavila je 6. oktobra da je njen nedavno lansirani satelit uspešno završio tehničku verifikaciju velike AI tehnologije tokom svoje operacije u orbiti, prenosi Sinhua.

Od 25. septembra do 5. oktobra, satelit je izveo 13 testova svog velikog AI modela, uključujući više tipova pitanja za zaključivanje pod različitim operativnim i temperaturnim uslovima.

Tehnički test potvrdio je prilagodljivost AI velikog modela kompanije za rad u svemiru, pouzdanost računarske platforme satelita i efikasnu računarsku snagu visoko-performansnih tereta tokom operacije u orbiti, navodi se u saopštenju kompanije.

U narednoj fazi, satelit će sprovesti AI generisanje 3D podataka iz daljinskog senzora u orbiti. Njegove AI sposobnosti za 3D snimanje mogu podržati širok spektar primena digitalnog blizanca u različitim sektorima, uključujući ekonomske aktivnosti na malim visinama uz korišćenje dronova, kulturni turizam i sport.

Satelit je lansiran na raketi nosaču Smart Dragon-3 iz voda u blizini grada Haijang u istočnoj kineskoj provinciji Šandong, 24. septembra.

(Beta, 08.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Najnovije vesti »