Makron traži od 'Emili' da ostane u Parizu

Beta pre 8 sati

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je danas želju da se popularna serija "Emili u Parizu" nastavi da snimau tom gradu i dodao da je ponosan zbog pojavljivanja njegove supruge Brižit u jednoj epizodi te TV drame.

Makron je za američki časopis "Verajeti" (Variety) kazao da će se "žestoko boriti" da u Parizu ostane "Emili", junjakinja Netfliksove serije (Netflix).

"Nema smisla da Emili iz Pariza ode u Rim", kazao je predsednik o najavi drugog dela četvrte sezone serije čije snimanje je počelo u Koloseumu.

Makron navodi da serija donosi pozitivan publicitet Francuskoj.

Lili Kolins, zvezda serije kazala je ranije da je ideja da Brižit Makron gostuje u jednoj epozodi nastala kada su ona i tvorac serije Daren Star Makron sastali u Jelisejskoj palati 2022. godine.

"Ona je velika obožavateljka serije i svoj lika u prvoj sezoni je prihvatila s mnogo humora. Snimanje s njom je bilo zadovoljstvo i čast i prava sreća", kazala je Kolins.

Na pitanje časopisa "Verajeti" da li su možda i njega pozvali da nastupi u seriji, Makron je kazao da je "manje privlačan od Bridžit".

Od 2020. godine, od kada se emituje, ta serija je osvojila publiku i dospela na naslovne strane: ima onih koji je vole, onih koji je mrze, i onih koji "vole da je mrze", piše AFP.

"Emili u Parizu" je na svojim počecima u Francuskoj posebno kritikovana zbog naglašavanje fantazije o stanovnicima s beretkama i bagetima i zbog idealizovanog predstavljanja Pariza.

(Beta, 09.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »