Stefanović (SSP): Građani Srbije će odlučiti o kopanju litijuma i evrpskom putu

Beta pre 4 sati

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je danas da će građani Srbije odlučiti o tome da li će se kopati litijum, ali i o evropskom putu Srbije.

Stefanović je u emisiji "Iza vesti" televizije N1 je kazao da to ponavlja svim sagovornicima sa Zapada i da ih podseća da izborni uslovi u Srbiji nisu kakvi bi trebali da budu u zemlji kandidatu za članstvo u EU.

"Vučić pravi puzajuće pokušaje da se umili zapadnim sagovornicima i to radi uspešno, ali po cenu rasprodaje nacionalnih i državnih resursa", rekao je Stefanović.

Dodao je da predsednik države ne daje Zapadu dokaze da je u Srbiji demokratija, da se živi stabilno, normalno, slobodno, da su mediji slobodni, da nema progona neistomišljenika.

"On njima kaže- evo vam deo Srbije i tako kupuje svoju poziciju", rekao je Stefanović.

Ukazao je da opoziciji ne ostaje ništa drugo nego da bude uporna u tome da pokaže sagovornicima sa Zapada nekoliko stvari. 

"Prva je da između onoga šta oni pričaju i šta Vučić radi postoji ogroman raskorak", rekao je on.

Druga stvar je da im se objasni da će građani Srbije doneti odluku i da će glasati o evropskom putu i treća da će "taj raskorak i njihovo licemerje kad - tad izaći na svetlost dana", objasnio je Stefanović.

Ponovio je da je budućnost Srbije u EU i da je siguran da će tamo i stići isto koliko je siguran da to neće biti sa ovom vlašću.

Kada je BRIKS u pitanju, Stefanović je rekao da Srbija nema šta da traži na njihovom samitu. Dodao je i da "Vučićev neodlazak u Kazanj predstavlja odbijanje, ali da ono nije bilo grubo".

"Biće još koraka koji bi mogli da se tumače kao otklon od Rusije. Na primer profdaja granata Ukrajini za koje Vučić tvrdi da ne zna gde idu, lukrativni posao oko rafala, pa pre toga aerdrom sa Francuzima, litijum i drugi", rekao je Stefanović.

(Beta, 22.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »