Ristić upozorio međunarodnog zvaničnika na pokušaje negiranja genocidnog karaktera NDH

Beta pre 4 sati

 Ministar informisanja i telekomunikacija i šef delegacije Srbije pri Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust (IHRA) Dejan Ristić upozorio je danas predsedavajućeg tim udruženjem Erika lorda Piklsa na pokušaje negiranja genocidnog karaktera zločina nad Srbima, Jevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH).

Ristić je tokom sastanka u Beogradu ukazao na potrebu "znatno intenzivnije saradnje svih međunarodnih činilaca u suprotstavljanju tim anticivilizacijskim pojavama", prenelo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ministar je dodao da Srbija ostaje "posvećena negovanju kulture sećanja na jevrejske, srpske i romske žrtve Drugog svetskog rata, a posebno na one prouzrokovane genocidom sprovedenim nad Srbima, Jevrejima i Romima od strane NDH".

Dodao je da je Srbija "među retkim" zemljama koje su zvanično usvojile sve radne definicije IHRA po nekoliko pitanja i da je otpočela sa njihovim sprovođenjem u praksi i to posredstvom Ministarstva prosvete, Ministarstva kulture, brojnih ustanova, naučne zajednice, udruženja građana i drugih organizacija i institucija.

(Beta, 22.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »