SSP: MUP krši zakon, mesec dana nema odgovora na poslaničko pitanje o Nebojši Stefanoviću

Beta pre 5 sati

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) krši zakon zato što, kako je navela, već mesec dana nema odgovara na poslaničko pitanje u vezi sa obezbeđenjem bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Potpredsednik SSP Goran Petrović naveo je u pisanoj izjavi da je 24. septembra pitao na sednici Skupštine Srbije zašto Nebojša Stefanović ima policijsko obezbeđenje koje čine dva vozila i više pripadnika policije, ali da još uvek nije dobio odgovor.

"Nebojšu Stefanovića je prva saradnica Dijana Hrkalović optužila za povezanost sa kriminalnim klanovima umešanim u najteža krivična dela poput ubistava, kao i za korupciju. Najbliži prijatelj Goran Papić, inače zadužen za sve Stefanovićeve poslove, tražio je da se Stefanović iseli iz vile na Dedinju u kojoj je živeo, a koja se vodila kao Papićeva imovina", piše u saopštenju SSP.

Petrović je kazao da je Stefanović nestao iz javnosti, a da je "oživeo" pre dva dana.

"Njegov (Stefanovićev) potpis stavljen je na tekst od dve strane kojim je odgovorio na tvrdnje Dragana Đilasa da je Srbija kolonija raznih zemalja", dodao je Petrović.

Stefanović je obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova od 2014. do 2020. godine, a povukao se iz javnosti nakon što je veliki broj odbora SNS tražio  njegovu ostavku zbog navodne afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lider SSP Dragan Đilas ocenio je u ponedeljak, u autorskom tekstu na portalu Nova.rs, da je Srbija, sa dolaskom Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića na vlast postala kolonija više država.

U sredu je na sajtu SNS objavljno saopštenje kojim je Stefanović reagovao na autorski tekst predsednika SSP Dragana Đilasa.

U tom tekstu je Stefanović ocenio da je Đilas "smislio" da bi kolonija trebalo da bude "nova ključna reč za njegovu beznadežnu borbu protiv Aleksandra Vučića".

(Beta, 25.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »