UNS: U nedelju 18 godina od stradanja radnika RTS-a

Porodice poginulih od NATO bombi kivne: Pravda za radnike RTS tek na sudu u Strazburu

Kurir petak, 21. april 2017.
Ništa se ne radi da krivci budu kažnjeni. Slučaj se navodno i dalje vodi, pa ne možemo da se obratimo međunarodnim ustanovama, kaže Žanka Stojanović
Pre 18 godina NATO je bombardovao zgradu RTS. Poginulo je 16 radnika, a državni organi ne rade ništa kako bi svi krivci za ovaj zločin bili kažnjeni. Ovo je juče na konferenciji „Zašto?“ istakla Žanka Stojanović, majka jednog od... »

UNS: U nedelju 18 godina od stradanja radnika RTS-a

RTS petak, 21. april 2017.
RTS: UNS: U nedelju 18 godina od stradanja radnika RTS-a
Udruženje novinara Srbije (UNS) je podsetilo da se u nedelju, 23. aprila u 02:06 navršava 18 godina od stradanja 16 medijskih radnika u NATO bombardovanju Radio-televizije Srbije.
UNS je konstatovao je da je bombardovanjem RTS-a 1999. godine ustanovljena praksa upotrebe vojne sile protiv medija u međunarodnim sukobima, uprkos tome što su oni civilni objekti i ne smeju biti vojni cilj. Prema navodima... »

UNS: U nedelju 18 godina od stradanja radnika RTS-a u NATO bombardovanju

Blic petak, 21. april 2017.
Udruženje novinara Srbije (UNS) podsetilo je da se u nedelju, 23. aprila u 02.06 navršava 18 godina od stradanja 16 medijskih radnika u NATO bombardovanju Radio-televizije Srbije (RTS).
To udruženje konstatovalo je da je bombardovanjem RTS-a 1999. godine ustanovljena praksa upotrebe vojne sile protiv medija u međunarodnim sukobima, uprkos tome što su oni civilni objekti i ne smeju biti vojni cilj. Prema navodima... »

18 Godina od stradanja radnika RTS: Nemi i svedoci i arhive

Večernje novosti petak, 21. april 2017.
I 18 godina od stradanja 16 radnika RTS, najbliži traže odgovore. Malinović: Nema oproštaja ako je neko pravio "naše Markale"
PROŠLO je 18 godina otkako je, u noći između 22. i 23. aprila, u dva sata i šest minuta, u NATO bombardovanju zgrade Radio-televizije Srbije, u Aberdarevoj ulici, poginulo 16 radnika od 150 zaposlenih, koliko ih je radilo te... »

Tužilaštvo blokira istragu smrti radnika RTS-a

Danas petak, 21. april 2017.
Bombardovanje zgrade RTS-a predstavlja državni zločin prema sopstvenom narodu u kom svi krivci nisu procesuirani. Za osamaest godina koliko je prošlo od tog zločina, potvrđeno je da su radnici RTS-a žrtvovani, rekla je Žanka Stojanović, majka Nebojše Stojanovića, jednog od 16 radnika javnog servisa... »
©2017 Netmark d.o.o.