Povezane vesti

Burno polaganje zakletve: Vučićeve pristalice, "Protest protiv diktature", skup opozicije...

Nedeljnik 31.05.2017
Ispred Skupštine Srbije počeo je da se okuplja veliki broj građana koji dolaze da proslave polaganje zakletve Aleksandra Vučića i njegovo stupanje na dužnost predsednika Srbije. I dvadesetak predstavnika "Protesta protiv diktature" pokušali da… »

I posle Vučića – Vučić

Dojče vele 31.05.2017
Srbija je dobila novog šefa države, ali se osim imena na vratima Andrićevog venca ništa neće promeniti, kažu sagovornici DW. Vučić će svakodnevno će kršiti Ustav prema kojem predsednik ima tek simbolička ovlašćenja. Nakon jučerašnje… »

Zakletva predsednika u podne, Nikolić predaje državni pečat

Dnevnik 31.05.2017
Tačno u podne, u Domu Narodne skupštine Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu pred narodnim poslanicima. Sat kasnije preći će u zdanje prekoputa, na Andrićevom vencu, gde će predsednik u odlasku Tomislav Nikolić predati dužnost… »

Vučić stupio na dužnost, obećao bogatiju i srećniju Srbiju

Dnevnik 31.05.2017
BEOGRAD: Novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svečanoj sednici u Skupštini položio zakletvu, stupivši tim činom zvanično na funkciju šefa države. Od svog prethodnika Tomislava Nikolića preuzeo je, osim dužnosti, i državni… »

FOTO: Vojni penzioner sa parolom zbog koje je morao da ode

Vesti online 31.05.2017
Reporteri "Vesti" bili su ispred Skupštine Srbije i u Pionirskom parku sa pristalicama Srpske napredne stranke iz cele Srbije koji su došli da prate polaganje svečane zakletve kojom Aleksandar Vučić i zvanično postaje predsednik. Jedan vojni… »

Protest u Skupštini: Vučić nije njihov predsednik

Vesti online 31.05.2017
Iako je građane ispred Skupštine Srbije dočekao transparent "Beograd je za Vučića", članovi poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija" Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović ušetale su u zgradu Skupštine sa transparentima "Nije moj… »

U Kosovskoj Mitrovici slavlje i zastave u čast novog predsednika Srbije

Politika 31.05.2017
KOSOVSKA MITROVICA – U severnom delu Kosovske Mitrovice danas u podne, uz državne zastave i zvuke sirena, pozdravljeno je stupanje na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Gradom je, nakon što je Vučić položio zakletvu i preuzeo dužnost… »

Gradiću Srbiju sprat po sprat

Politika 31.05.2017
Svečanu zakletvu dao je držeći desnu ruku na Ustavu i na najstarijoj srpskoj knjizi, Miroslavljevom jevanđelju. Polaganjem zakletve u Skupštini Srbije Aleksandar Vučić je zvanično stupio na dužnost predsednika države. On je poručio da nema… »

MUP: Neistinite tvrdnje da je policija napala novinarku u Beogradu

Politika 31.05.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odbacilo je kao „tendenciozne, zlonamerne i neistinite” navode pojedinih medija da policija na današnjem skupu u centru Beograda nije preduzela odgovarajuće mere kao i da je napala jednu novinarku. MUP je u… »

Stefanovićev kabinet: Samo skup SNS bio u skladu s zakonom

B92 31.05.2017
Iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića medijima je prosleđeno saopštenje kao reakcija na “neistinite tvrdnje”. “Povodom brojnih netačnih navoda koji su se pojavili u više medija, između ostalog i kako policija nije… »

MUP: Netačni navodi u medijima o skupovima u Beogradu

RTS 31.05.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su netačni navodi koji su se pojavili u više medija, između ostalog o tome kako policija nije preduzela odgovarajuće mere u pojedinim situacijama na današnjem skupu u centru Beograda i da je napadala… »

MUP: Neistinite tvrdnje da je policija napala novinarku u Beogradu

Novi magazin 31.05.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odbacilo je kao "tendenciozne, zlonamerne i neistinite" navode pojedinih medija da policija na današnjem skupu u centru Beograda nije preduzela odgovarajuće mere kao i da je napala jednu novinarku. MUP je u… »

Srbija dobila novog predsednika Vučić: Za ovo su potrebna dela, ne reči

Večernje novosti 31.05.2017
Srbija je danas dobila novog predsednika, Aleksandar Vučić polažio je zakletvu u Skupštini Srbije, čime je počeo da teče njegov petogodišnji mandat. Polaganjem zakletve u Domu Narodne skupštine Aleksandar Vučić je i zvanično postao novi… »

Polaganje zakletve: Srbija dobila novog predsednika, Vučić stupio na dužnost (video)

Blic 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu i time preuzeo dužnost predsednika Srbije u narednih pet godina. Srbija je tako dobila novog predsednika, a svečanosti polaganja zakletve prisustvovao je odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, bivši… »

Zapadni mediji: Vučićeva zakletva uz proteste i sukobe

B92 31.05.2017
Zapadni mediji preneli su da je novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu, ali da su tokom dana u Beogradu održani protesti. Navodi se i da je došlo do sukoba njegovih pristalica i protivnika. Agencija Asošiejted pres navela da je… »

Novinarka Danasa za AJB: Napali su me na Vučićevoj inauguraciji

Al Jazeera 31.05.2017
List je objavio da su novinarku Lidiju Valtner napali pripadnici policije u civilu i aktivisti Srpske napredne stranke. Novinarka beogradskog lista Danas Lidija Valtner napadnuta je dok je pratila događanja na inauguraciji izabranog predsjednika Srbije… »

Osude napada na novinare

RTS 31.05.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženja novinara Srbije (NUNS), Liberalno-demokratska partija (LDP), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Nova stranka i poret "Protiv diktature" osudili su napade na novinare tokom skupa u vreme polaganja… »

Učesnici protesta protiv dikature se razišli, sukobi sa neistomišljenicima (video)

Blic 31.05.2017
Oko stotinak građana koji su se priključili protestu protiv diktature uputilo se ka Trgu republike nakon što ih je kordon policije sprečio da se okupe na Terazijama i na Trgu Nikole Pašića. Oni su se potom razišli i najavili da će se ponovo… »

Kostreš (LSV) traži hapšenje napadača na novinare

Beta 31.05.2017
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš osudio je danas napade na novinare koji su izveštavali s polaganja zakletve novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i zatražio hapšenje napadača. "Napad nepoznatih osoba na… »

Da li će Ustav biti pretesan za novog predsednika Srbije?

Slobodna Evropa 31.05.2017
Dosta smo se sahranjivali po Balkanu, vreme je da se rađamo – rekao je Aleksandar Vučić nakon preuzimanja dužnosti predsednika Srbije pred poslanicima u Skupštini. Deo ceremonije je bio uobičajen, himna, gardisti, visoki gosti uključujući… »

"Skandalozan napad Vučićevih batinaša na novinare"

Vesti online 31.05.2017
Novinarka lista "Danas" Lidija Valtner napadnuta je ispred Skupštine dok je uzimala izjavu od čoveka udaljenog sa skupa jer je nosio transparent protiv vlasti. Po rečima Lidije Valtner, ona je uzimala izjavu od čoveka koji je izbačen sa skupa… »

Preuzimanje vlasti uz zagrljaj: Nikolić Vučiću predao zastavu i pečat (video)

Blic 31.05.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu i stupio na novu dužnost, a potom je u zgradi Predsedništva Srbije preuzeo od odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića državni pečat i posebnu zastavu. Vučić je pešice kroz Pionirski park… »

Napadnuta novinarka Danasa ispred Skupštine Srbije, brojne osude

Blic 31.05.2017
Novinarka dnevnog lista Danas Lidija Valtner napadnuta je ispred Skupštine Srbije dok je uzimala izjavu od jednog čoveka koji je udaljen sa skupa jer je nosio transparent protiv vlasti, a više novinarskih udruženja, stranaka i sindikata zatražilo je… »

Sloga: Napad na novinarku Danasa, napad na prava radnika da rade

Beta 31.05.2017
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudio je danas napad na novinarku dnevnog lista Danas Lidiju Valtner i zatražio od policije i sudstva da otkriju i kazne napadače. "Napad na novinarku Danasa za 'Slogu' predstavlja napad na osnovna prava radnika… »

Danas svi svetski mediji pišu o Vučiću

Vesti online 31.05.2017
Američka agencija AP prenela je danas da je Aleksandar Vučić položio zakletvu kao novi predsednik Srbije uz obećanje da će raditi za mir i stabilnost na, kako ističe agencija, ratom iscrpljenom Balkanu, uz jačanje oružanih snaga zemlje. - Moramo… »

Svetske agencije: Vučić najuticajniji srpski političar

RTS 31.05.2017
Američka agencija AP je prenela da je Aleksandar Vučić položio zakletvu kao novi predsednik Srbije uz obećanje da će raditi za mir i stabilnost na, kako ističe agencija, ratom iscrpljenom Balkanu, uz jačanje oružanih snaga zemlje. "Blumberg"… »

Sloga: Napad na novinarku Danasa, napad na prava radnika da rade

Novi magazin 31.05.2017
Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudio je danas napad na novinarku dnevnog lista Danas Lidiju Valtner i zatražio od policije i sudstva da otkriju i kazne napadače. " Napad na novinarku Danasa za 'Slogu' predstavlja napad na osnovna prava radnika… »

Redakcija Danasa: Otkriti napadače na našu novinarku

Danas 31.05.2017
Redakcija dnevnog lista Danas poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije da u što kraćem roku otkrije identitet osoba koje su napale našu novinarku Lidiju Valtner na skupu u organizaciji SNS ispred Doma Narodne skupštine Srbije uoči polaganja… »

Aleksandar Vučić položio zakletvu i stupio na dužnost predsednika Republike

RTS 31.05.2017
Pobednik predsedničkih izbora Aleksandar Vučić je na svečanoj sednici u Skupštini položio zakletvu, čime je Srbija i zvanično dobila novog šefa države. "Nemam sumnju u to šta mi je činiti za Srbiju i njene građane – moram da dam bukvalno… »

Aleksandar Vučić stupio na dužnost predsednika Srbije

Beta 31.05.2017
Aleksandar Vučić stupio je danas na dužnost predsednika Srbije polaganjem zakletve u republičkom parlamentu. Tekst zakletve koju je Vučić položio glasi: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije… »

List Danas najavio krivične prijave protiv organizatora skupa podrške Vučiću ukoliko MUP ne ...

Beta 31.05.2017
Redakcija dnevnog lista "Danas" je nejavila da će podneti krivičnu prijavu protiv organizatora današnjeg skupa podrške Aleksandru Vučiću, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u što kraćem roku ne procesuira osobe koje su napale… »

Vučić preuzeo dužnost predsednika (VIDEO)

Danas 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije i stupio na dužnost predsednika Republike Srbije. 14.11 - Novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas položio zakletvu, ispratio je iz zgrade na Andrićevom… »

Kako su mediji u regionu preneli vest o predsedniku Vučiću

B92 31.05.2017
Beograd -- Uz mnoštvo fotografija i video zapisa, mediji u regionu preneli su vest da je Aleksandar Vučić od danas i zvanično predsednik Srbije. Poseban akcenat stavljen je na Vučićevu poruku da će raditi na miru i stabilnosti Srbije i poboljšanju… »

Slavlje i zastave iz Kosovske Mitrovice, iz Srebrenice čestitke za Vučića (video)

Blic 31.05.2017
U severnom delu Kosovske Mitrovice danas u podne, uz državne zastave i zvuke sirena, pozdravljeno je stupanje na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Gradom je, nakon što je Vučić položio zakletvu i preuzeo dužnost predsednika Srbije, uz… »

Vučić stupio na dužnost predsednika Srbije (LIVE BLOG)

Novi magazin 31.05.2017
Aleksandar Vučić stupio je danas na dužnost predsednika Republike Srbije polaganjem zakletve u parlamentu. 14:00 - Novinarka dnevnog lista Danas Lidija Valtner napadnuta je ispred Skupštine Srbije dok je uzimala izjavu od jednog čoveka koji je… »

Osude napada na novinarku Danasa ispred skupštine

Danas 31.05.2017
Novinarka Danasa Lidija Valtner brutalno je napadnuta od strane pripadnika policije u civilu i SNS aktivista. Napad su osudila novinarska udruženja, političke partije i nevladine organizacije. Novinarka Valtner je uzimajući izjavu od jednog starijeg… »

Napadnuta novinarka lista "Danas" kod Skupštine

B92 31.05.2017
Beograd -- Novinarka lista "Danas" Lidija Valtner napadnuta ispred Skupštine dok je uzimala izjavu od čoveka udaljenog sa skupa jer je nosio transparent protiv vlast. Kako je Lidija Valtner rekla agenciji Beta, ona je uzimala izjavu od čoveka koji je… »

NUNS osudio napade na novinare u Beogradu

Novi magazin 31.05.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas napade na novinare tokom današnjih skupova u Beogradu povodom stupanja aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije. "NUNS posebno protestuje zbog neadekvatnog ponašanja policije koja ne… »

List Danas najavio krivične prijave protiv organizatora skupa podrške Vučiću ukoliko MUP ne reaguje

Novi magazin 31.05.2017
Redakcija dnevnog lista "Danas" je nejavila da će podneti krivičnu prijavu protiv organizatora današnjeg skupa podrške Aleksandru Vučiću, ukoliko Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u što kraćem roku ne procesuira osobe koje su napale… »

Strani mediji: Vučić je najuticajniji srpski političar

Blic 31.05.2017
Svetski mediji preneli su danas da je Aleksandar Vučić položio zakletvu kao novi predsednik Srbije uz obećanje da će raditi za mir i stabilnost na ratom iscrpljenom Balkanu, uz jačanje oružanih snaga zemlje. - Moramo da stvorimo region gde su… »

Vučić preuzeo dužnost predsednika: Gradićemo Srbiju sprat po sprat

RTV 31.05.2017
BEOGRAD - Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Skupštini Srbije i preuzeo dužnost predsednika Srbije. Dosadašnji predsednik Tomislav Nikolić predao dužnost Vučiću na Andrićevom vencu. U prvom obraćanju Vučić je poručio da će se… »

Primopredaja dužnosti u Predsedništvu Srbije

Beta 31.05.2017
Dosadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić predao je danas dužnost novom šefu države, Aleksandru Vučiću koji je prethodno u Skupštini položio zakletvu. Nikolić je Vučiću urušio predsedničke simbole - pečat i zastavu, na kojoj su veliki i… »

NUNS osudio napade na novinare u Beogradu

Beta 31.05.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas napade na novinare tokom današnjih skupova u Beogradu povodom stupanja aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije. "NUNS posebno protestuje zbog neadekvatnog ponašanja policije koja ne… »

Aktivisti SNS-a i policajci u civilu brutalno napali novinarku Danas-a

Nova ekonomija 31.05.2017
Novinarka Danasa Lidija Valtner brutalno je napadnuta od strane pripadnika policije u civilu i SNS aktivista. Ona je uzimajući izjavu od jednog starijeg gospodina, kojeg su prethodno policajci udaljili sa skupa SNS kod Skupštine jer je nosio tranparent… »

UNS. NUNS i LDP osudili napad na novinarku Danasa ispred Skupštine Srbije

Beta 31.05.2017
Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara srbije (NUNS) i Liberalno-demokratska partija (LDP) osudili su napad na novinarku dnevnog lista Danas Lidiju Valtner, tokom skupa u vreme polaganja zakletve novog predsednika Srbije… »

Novinarka Danasa napadnuta na skupu podrške Vučiću

SEEbiz 31.05.2017
BEOGRAD - Novinarka dnevnog lista Danas Lidija Valtner napadnuta je ispred Skupštine Srbije dok je uzimala izjavu od jednog čoveka koji je udaljen sa skupa jer je nosio transparent protiv vlasti. Kako je Lidija Valtner rekla agenciji Beta, ona je… »

Novi ispratio starog: Nikoliću zagrljaj pre penzije VIDEO

B92 31.05.2017
Beograd -- Novi predsednik Srbije je, nakon svečanog polaganja zakletve u Domu Narodne skupštine, peške, okružen Gardom, stigao do Andrićevog venca. U ceremoniji ispred svoje buduće kancelarije, Vučić, uz intoniranje himne, crvenim tepihom ulazi u… »

Slavlje u Kosovskoj Mitrovici:Zastave i sirene zbog Vučića

B92 31.05.2017
Kosovska Mitrovica -- U severnom delu Kosovske Mitrovice u podne, uz državne zastave i zvuke sirena, pozdravljeno je stupanje na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Gradom je, nakon što je Vucic položio zakletvu i preuzeo dužnost… »

U Kosovskoj Mitrovici slavlje i sirene u čast Vučića

RTS 31.05.2017
Uz državne zastave i zvuke sirena, u severnom delu Kosovske Mitrovice pozdravljeno je stupanje na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Gradom je, nakon što je Aleksandar Vučić položio zakletvu i preuzeo dužnost predsednika Srbije, uz… »

Prvo obraćanje predsednika Vučića: "Za Srbiju moram da dam bukvalno sve, i za to ne mogu i neću da dobijem ništa osim suda…

Blic 31.05.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u svom prvom obraćanju kao predsednika da oseća strah i nadu pri preuzimanju ove svete dužnosti i obaveze, ali da će raditi na tome da Srbija bude srećnija zemlja i da će u tom poslu dati celog sebe. -… »

Vučić položio zakletvu: Daću bukvalno sve za budućnost Srbije, za to ne želim bilo šta

Nova ekonomija 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije čime je zvanično preuzeo dužnost Predsednika Republike. "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući… »

Članovi porodice prvi čestitali Vučiću novu dužnost (VIDEO)

Blic 31.05.2017
Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću među prvima su stupanje na novu dužnost čestitali članovi porodice - ćerka Milica, sin Danilo, majka Angelina i otac Anđelko. Vučić je danas položio zakletvu u Skupštini Srbije, a u svom prvom obraćanju… »

Ko je prisustvovao polaganju zakletve Vučića FOTO

B92 31.05.2017
Beograd -- Dosadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije položio je zakletvu i preuzeo dužnost predsednika države. Vučića je u Skupštini dočekala predsednica Skupštine Maja Gojković i odlazeći predsednik Tomislav Nikolić… »

Stigli građani i poslanici,blokiran Trg Nikole Pašića FOTO

B92 31.05.2017
Beograd -- Ispred Narodne skupštine, gde dosadašnji premijer Aleksandar Vučić treba da položi zakletvu i preuzme dužnost predsednika države, građani se okupljaju od 10h. Okupljeni građani nose srpske zastave, a neki imaju oznake s logom… »

VIDEO: Vučić slušao himnu u Skupštini, građani ispred

Vesti online 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je zakletvu na svečanoj sednici Skupštine Srbije, i postao novi predsednik Republike. Sednicu je otvorila predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je pozdravila sve goste i poslanike, a zatim je, po protokolu, pročitala… »

I Kosovska Mitrovica slavi Vučića

Vesti online 31.05.2017
Stupanje Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije proslavljeno je i u Kosovskoj Mitorvici. Naime, u severnom delu Mitrovice danas je, tačno u podne, uz državne zastave i zvuke sirena pozdravljeno stupanje na dužnost predsednika Republike… »

Nikolić više nije Predsednik Srbije, a ovo su sada njegova prava

Blic 31.05.2017
Tomislav Nikolić predao je danas dužnost predsednika Srbije Aleksandru Vučiću, čime je završio svoj petogodišnji mandat šefa države. On je već najavio da će se ubuduće baviti saradnjom Srbije sa Ruskom federacijom i Kinom, a evo na šta sve… »

Poljubac od predsednika Srbije

Vesti online 31.05.2017
Pobednik predsedničkih izbora Aleksandar Vučić je na svečanoj sednici u Skupštini položio zakletvu, čime je Srbija i zvanično dobila novog šefa države. Pobednik predsedničkih izbora Aleksandar Vučić je na svečanoj sednici u Skupštini… »

FOTO: Nikolić predao Vučiću zastavu i pečat

Vesti online 31.05.2017
Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću dužnost je predao dosadašnji šef države Tomislav Nikolić na svečanosti u zgradi na Andrićevom vencu. Standarta je posebna zastava kvadratnog oblika sa belim rubom i romboidima u crvenoj i plavoj boji… »

Novi predsednik: Unutrašnji dijalog o Kosovu

Mondo 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Skupštini Srbije, čime je počeo petogodišnji mandat na funkciji predsednika Srbije. Do zgrade Predsedništva prošao je kroz špalir građana. Glavne poruke: Dijalog o Kosovu, i Rusija i Amerika. Vučić se… »

Vučić: Za Srbiju ću uraditi sve, ne očekujem ništa za to

Novi magazin 31.05.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po stupanju na dužnost, da nema dilemu šta treba da uradi za Srbiju i njenu budućnost i da je spreman da za tu budućnost učini bukvalno sve, a da za to ne želi da bilo šta dobije. "Nemam sumnju… »

"Krunisan", na pet godina: Srbija dobila novog predsednika, Vučić stupio na dužnost! (video)

Pravda 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu i time preuzeo dužnost predsednika Srbije u narednih pet godina. Srbija je tako dobila novog predsednika, a svečanosti polaganja zakletve prisustvovao je odlazeći predsednik Tomislav Nikolić, bivši… »

VIDEO: Vučić položio zakletvu, ceremoniji prethodio sukob ispred parlamenta

Radio 021 31.05.2017
Aleksandar Vučić stupio je danas na dužnost predsednika Srbije polaganjem zakletve u republičkom parlamentu. Tekst zakletve koju je Vučić položio glasi: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije… »

Novinarka Danasa napadnuta na skupu podrške Vučiću

Novi magazin 31.05.2017
Novinarka dnevnog lista Danas Lidija Valtner napadnuta je ispred Skupštine Srbije dok je uzimala izjavu od jednog čoveka koji je udaljen sa skupa jer je nosio transparent protiv vlasti. Kako je Lidija Valtner rekla agenciji Beta, ona je uzimala izjavu… »

Vučić preuzima dužnost predsednika Srbije

RTS 31.05.2017
Aleksandar Vučić je položio zakletvu pred poslanicima čime je stupio na dužnost predsednika Republike Srbije. Na posebnoj sednici Skupština je konstatovala ostavku Vučića na mesto premijera, čime je počeo da teče rok od 30 dana za sastav nove… »

Aleksandar Vučić preuzeo predsedničku dužnost

Gde investirati 31.05.2017
Aleksandar Vučić položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije čime je zvanično preuzeo dužnost Predsednika Republike. “Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije… »

Vučić: Mnogo Vas volim, uvek ću Vas voleti, i iz dana u dan ćete osećati boljitak

Nova ekonomija 31.05.2017
Aleksandar Vučić obratio se okupljenim građanima sa stepeništa Skupštine Srbije, odakle im je pre polaganja zakletve poručio da će iz dana u dan osećati boljitak i obećao im da će ih uvek voleti. "Polako, ali sigurno ćete iz dana u dan osećati… »

Vučić preuzeo predsedničku dužnost

SEEbiz 31.05.2017
BEOGRAD - Aleksandar Vučić položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije čime je zvanično preuzeo dužnost Predsednika Republike. "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije… »

Vučić građanima: Ajde zdravo, odoh ja da radim

B92 31.05.2017
Beograd -- Dosadašnji premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je zakletvu u Domu Narodne skupštine. Pratite primopredaju predsedničkih dužnosti uživo na sajtu B92.net. "Polako ali sigurno vi ćete iz dana u dan osećati… »

Ostavka Vučića konstatovana, prestao mandat vladi

B92 31.05.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je da je parlament konstatovao ostavku dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića. "Skupština konstatuje da je Aleksandar Vučić podneo ostavku na mesto premijera zbog prelaska na novu… »

Nikolić prošetao do skupštine

B92 31.05.2017
Beograd -- Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić zaputio se oko 11.30 časova ka Skupštini Srbije. U Skupštini Srbije u podne će biti svečana ceremonija inauguracije novog predsednika Republike Aleksandra Vučića. Nikolić je ka Narodnoj… »

Reporteri "Vesti" na licu mesta: Vučić je naš spasitelj

Vesti online 31.05.2017
Reporteri "Vesti", Antonija Vučićević i Dušan Marković zabeležili su neke od najupečatljivijih momenata ispred Skupštine Srbije gde su se iz cele zmelje okupile pristalice Srpske napredne stranke da prate polaganje svečane zakletve kojom je… »

Vučić: 'Ajde zdravo, odoh ja da radim

Vesti online 31.05.2017
Dosadašnji premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred polaganje zakletve obratio se građanima ispred Doma Narodne Skupštine. Pratite polaganje zakletve i primopredaju predsedničkih dužnosti uživo na sajtu B92.net. - Polako ali… »

Martinović: Sanda Rašković Ivić i Vukadinović pokušali da izazovu incidente

RTS 31.05.2017
Predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksadar Martinović je izjavio da su na početku svečane sednice Skupštine Srbije na kojoj je konstatovana ostavka Aleksandra Vučića na mesto predsednika vlade, poslanici Sanda Rašković Ivić i… »

Konstatovana ostavka premijera, vladi prestao mandat

Beta 31.05.2017
Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku predsednika vlade Aleksandra Vučića koji će danas preuzeti dužnost predsednika Srbije. Konstatovanjem ostavke, vladi je prestao mandat i počeo da teče rok od 30 dana za izbor nove vlade. Prema Ustavu… »

Počela sednica na kojoj će biti konstatovana ostavka predsednika vlade

Beta 31.05.2017
U Skupštini Srbije danas u 11 sati počela je sednica na kojoj treba da bude konstatovana ostavka premijera Aleksandra Vučića, koji će u podne položiti zakletvu i preuzeti dužnost predsednika države. Vučić je juče podneo ostavku, a pošto je… »

Parlament konstatovao Vučićevu ostavku

Dnevnik 31.05.2017
BEOGRAD: Skupština Srbije konstatovala je danas ostavku predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zbog prelaska na dužnost predsednika Srbije. Time je i prestao mandat Vladi Srbije rekla je predsednica parlamenta Maja Gojković. Nakon konstatovanja… »

Građani se okupljaju ispred Skupštine Srbije

Beta 31.05.2017
Ispred Doma Narodne skupštine, gde dosadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić danas u podne treba da položi zakletvu i preuzme dužnost predsednika države, oko 10 sati počelo je okupljanje gradjana koji ga podržavaju. Okupljeni gradjani nose… »

Vučić danas polaže zakletvu

Press 31.05.2017
Dosadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije i stupiti na dužnost predsednika Republike Srbije. Foto:B92.net Zakletvu će položiti u Narodnoj skupštini oko 12:00 sati, nad Ustavom, čiji… »

Zakletva u 12, primopredaja u 13, a protest u 18h

Press 31.05.2017
Novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić položiće zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije u 11 časova. Dužnost će od Tomislava Nikolića preuzeti u 13 časova. Foto:b92.net Polaganje svečane zakletve, kojom Vučić zvanično postaje predsednik… »

Zakletva u 12, primopredaja u 13, a protest u 18h

Vesti online 31.05.2017
Novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić položiće zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije u 11 časova. Dužnost će od Tomislava Nikolića preuzeti u 13 časova. Vučić zakletvu polože na svečanoj sednici u Narodnoj skupštini, nad Ustavom… »

Usijanje pred inauguraciju: Na istom mestu i miting podrške Vučiću i protest opozicije

Blic 31.05.2017
Nekoliko hiljada građana okupiće se danas u centru Beograda na mitingu podrške izabranom predsedniku Aleksandru Vučiću i kontramitingu njegovih političkih protivnika. Veliki broj ljudi različitih političkih opredeljenja opravdano stvara bojazan da… »

Zakletva u 12, primopredaja u 13, a protest u 18h

B92 31.05.2017
Beograd -- Novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić položiće zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije u 11 časova. Dužnost će od Tomislava Nikolića preuzeti u 13 časova. Polaganje svečane zakletve, kojom Vučić zvanično postaje predsednik… »

Farbanje i šminka, skinut Zid plača - "BG je uz Vučića"

B92 31.05.2017
Beograd -- Pred današnje polaganje svečane zakletve, kojom Aleksandar Vučić i zvanično postaje predsednik, užurbano se radi na uređenju prostora oko Narodne skupštine. Ispred zdanja Narodne skupštine od ranog jutra je raspoređen veliki broj… »

Radulović i Janković zajedno na Trgu republike

Danas 31.05.2017
*Zoran Živković ispred Skupštine sa demonstrantima protiv diktature *Demokratska stranka proglasila celodnevna okupljanja - i tokom zakletve ispred Skupštine i po podne na Trgu *Sanda Rašković Ivić u sali sa banerom. Većina poslanika opozicije… »

Zakletva u podne, pa primopredaja dužnosti

RTS 31.05.2017
Polaganjem zakletve izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću počinje da teče petogodišnji mandat. Tako će Srbija, i formalno, dobiti novog šefa države. Svečanost stupanja na dužnost održaće se delom u Narodnoj Skupštini, a delom u… »

Vučić danas polaže zakletvu

B92 31.05.2017
Beograd -- Dosadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije i stupiti na dužnost predsednika Republike Srbije. Zakletvu će položiti u Narodnoj skupštini oko 12:00 sati, nad Ustavom, čiji je… »

Gojković: Sve spremno za ceremoniju polaganja zakletve

Blic 30.05.2017
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je danas da je u Domu Narodne skupštine sve spremno za svečanost, na kojoj će izabrani predsednik Aleksandar Vučić sutra položiti zakletvu. Ona je dodala da kada sutra bude pročitala da je… »

Pripreme za primopredaju dužnosti Zakletva tačno u podne

Večernje novosti 30.05.2017
Kroz špalir građana Vučić će doći na Andrićev venac, gde će se održati smotra vojske i gde će mu Nikolić predati dužnost. NOVOIZABRANI predsednik Aleksandar Vučić položiće u sredu zakletvu na svečanoj sednici Skupštine, tačno u podne… »

Vesti dana »