Povezane vesti

Vučić: Nije bilo lako; Obradović: Poslanici podržali Vučićevu odluku

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD: Poslanici sa liste Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, izjavila je potpredsednica SNS Marija Obradović.
Obradović je, na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekla da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić. "U Skupštini Srbije, do kraja ove nedelje, krećemo sa raspravom o formiranju Vlade... »

Obradović: Podrška, ali do četvrtka da obezbedimo 128 glasova

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Obradović: Podrška, ali do četvrtka da obezbedimo 128 glasova
BEOGRAD - Poslanici sa liste Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, izjavila je danas potpredsednica SNS Marija Obradović. Obradović je, na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekla da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić.
Obradović je, na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekla da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Brnabić. Vučić: Nije bilo lako Nije bilo lako, rekao je novinarima lider SNS Aleksandar... »

Za Anu Brnabić 156 poslanika

Politika ponedeljak, 19. jun 2017.
Na sastanku poslaničkog kluba SNS-a bilo je onih koji su rekli da će za Brnabićevu glasati samo zato što ju je Vučić predložio i da na taj način izražavaju podršku njemu
Poslanici SNS-a jednoglasno su podržali odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da novi premijer bude Ana Brnabić, a predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova „za” sa naše izborne liste, rekla je Marija Obradović,... »

Vučić traži: Do četvrtka čist račun o mandataru

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
Poslanici s liste SNS u ponedeljak jednoglasno podržali izbor Ane Brnabić, a njihov lider započinje razgovor s koalicionim partnerima
UKOLIKO za Vladu Srbije i mandatara Anu Brnabić do četvrtka ne bude obezbeđeno najmanje 128 glasova u Narodnoj skupštini, postoji mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora. Ali, čak i ako bude preskočena ova zacrtana brojka, a... »

Naprednjaci neće Anu?

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Novi predsednik Vlade Srbije i definitivno neće biti deo svečane inauguracije novog predsednika Aleksandra Vučića zakazane za petak 24. jun. Mada se visoki funkcioneri naprednjaka žale javnosti da je razlog tome što Vučić ima problem da obezbedi parlamentarnu većinu za izglasavanje Ane Brnabić, izvori bliski SNS-u tvrde da među poslanicima te liste problema nema, jer bespogovorno prihvataju volju partijskog vođe. Naš izvor ističe da ako bi i bilo problema, tu su "mehanizmi za disciplinovanje neposlušnih".
Da je na delu politička drama zbog uskraćivanja poslaničke podrške Brnabićevoj javno su se požalili visoki funkcioneri naprednjaka. Vučić, prema rečima ministra policije Nebojše Stefanovića, mora tokom nedelje da se bavi... »

Stefanović: Pitanje vlade je pitanje podrške, ne matematike

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da pitanje parlamentarne većine nije pitanje brojki i matematike, već političke podrške novoj vladi i nastavku dosadašnje politike.
Stefanović je na TV Vojvodina, govoreći o današnjem sastanku predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i poslaničke grupe SNS, rekao da se nije radilo, niti se radi o tome da li će biti matematičke većine za izglasavanje vlade... »

SNS: će podržati Brnabićevu, ali će ona i dalje imati moćne neprijatelje u vladi

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Pola ministara u vladi samo javno podržava mandatarku Anu Brnabić, a u tajnosti su protiv njenog izbora na najvažniju funkciju u izvršnoj vlasti, saznaje “Blic” u vrhu vlasti.
Današnji dan trebalo je da bude dan D za Anu Brnabić: predsednik Vučić će danas pokušao da ubedi poslanike SNS u Skupštini Srbije da podrže predlog da ministarka lokalne samouprave postane predsednica vlade - prva žena na toj... »

Stefanović: Nisu u pitanju brojke, SNS ne plaši ničega

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Stefanović: Nisu u pitanju brojke, SNS ne plaši ničega
Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da pitanje parlamentarne većine nije pitanje brojki i matematike, već pitanje političke podrške novoj vladi.
Stefanović je na TV Vojvodina, govoreći o sastanku predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i poslaničke grupe SNS, rekao da se nije radilo, niti se radi o tome da li će biti matematičke većine za izglasavanje vlade koju bi na... »

Stefanović: Verujem da će se uskoro znati naredbodavac i ubica Milana Pantića

Novi magazin ponedeljak, 19. jun 2017.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine, i da veruje da će se uskoro znati "naredbodavac i ubica".
"Intezivno se radi na tom slučaju. Prikupljaju se svi dokazi. Želim da verujem da ćemo uskoro imati i naredbodavca i ubicu", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Vojvodine. Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara... »

Brnabić je bila vezni igrač u pregovorima sa MMF i Svetskom bankom

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Brnabić je bila vezni igrač u pregovorima sa MMF i Svetskom bankom
BEOGRAD - Dok je bila na mestu ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu, sadašnja mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić je bila vezni timski igrač, iako se mnoge urađene stvari često ne vide. Ona je bila u pregovorima sa MMF i Svetskom bankom, koji su uticali direktno na finansijsku stabilnost i procena predsednika Srbije je da takva vrsta ličnosti, koja može da sarađuje sa velikim brojem ljudi, a ima dovoljno znanja i sposobnosti, može da bude i dobar premijer, izjavio je danas
Stefanović je, gostujući u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine, rekao da današnji sastanak lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima Srpske napredne stranke nije bio lak i da je uneo jednu vrstu neizvesnosti koja tera... »

Stefanović: Pitanje vlade je pitanje podrške, ne matematike

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD: Funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da pitanje parlamentarne većine nije pitanje brojki i matematike, već političke podrške novoj vladi i nastavku dosadašnje politike.
Stefanović je na TV Vojvodina, govoreći o današnjem sastanku predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i poslaničke grupe SNS, rekao da se nije radilo, niti se radi o tome da li će biti matematičke većine za izglasavanje vlade... »

Stefanović: Pitanje vlade je pitanje podrške, ne matematike

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Stefanović: Pitanje vlade je pitanje podrške, ne matematike
Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da pitanje parlamentarne većine nije pitanje brojki i matematike, već političke podrške novoj vladi i nastavku dosadašnje politike. Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova, veruje da će se uskoro znati "naredbodavac i ubica" novinara Milana Pantića.
Stefanović je na RTV Vojvodina, govoreći o današnjem sastanku predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića i poslaničke grupe SNS, rekao da se nije radilo, niti se radi o tome da li će biti matematičke većine za izglasavanje... »

Martinović:Ko ne glasa za Brnabić - on je protiv Vučića

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Martinović:Ko ne glasa za Brnabić - on je protiv Vučića
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da će ta poslanička grupa jedinstveno glasati za predlog da Ana Brnabic bude premijer, ali i podvukao da je stav te stranke da je potrebno da većinu za njen izbor obezbede stranke koje su bile na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje".
Martinović kaže da u SNS očekuju da će tu odluku da podrže sve poslaničke grupe u skupštini, koje su bile deo te izborne liste i da će za izbor Ane Brnabić glasati SDPS, PUPS, Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka i... »

Palma odlučan: Neću glasati za, Ana Brnabić i dalje nije moj premijer

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer", i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje. "Neću glasati za", rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je... »

Raskrinkani! Naprednjaci izmislili dramu zbog palme i lažirali pobunu u SNS: Šta se krije iza priče da nema većine za premijera!

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
Da bi omekšali lidera JS da glasa za Brnabićevu, Vučićevi ljudi puštaju priče da i oni imaju neposlušne i da ih mole da popuste. Veruju da će tako obrlatiti Markovića Ne postoje poslanici SNS koji zatežu i tvrde da neće glasati za Anu Brnabić - sve to je deo drame naprednjaka i njihovog šefa... »

Vuletić: Bliži smo novoj vladi, ko ne glasa-faktički u opozici

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD: Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je danas da očekuje da mandatarka Ana Brnabić dobije podršku u parlamentu, navodeći da to sada nije više samo pitanje podrške Brbnabić, nego i pitanje podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji joj je poverio mandat za sastav nove vlade.
"U tom smislu, očekujem da će poslanici vladajuće koalicije glasati za ono što je na neki način očekivano", rekao je Vuletić za Tanjug. Upitan o stavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, Vuletić je rekao da nije shvatio... »

(Video)Posle sednice naprednjaka: Ako SNS ne dobije podršku za Anu Brnabić, idemo na nove izbore!

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
Iako nije bilo jedinstvenog mišljenja među naprednjacima o podršci Ani Brnabić za predsednicu Vlade Srbije, svih 102 poslanika SNS-a najavili su da će glasati za nju nakon dvosatne sednice koje je Aleksandar Vučić imao sa njima. Ono što je ostalo neizvesno jeste da li će i drugi sa liste "Srbija... »

Martinović: Ko ne glasa za Anu Brnabić, sam se isključio iz koalicije

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Martinović: Ko ne glasa za Anu Brnabić, sam se isključio iz koalicije
Poslanička grupa SNS-a će jedinstveno glasati za predlog da Ana Brnabić bude premijer, izjavio je šef te grupe Aleksandar Martinović, ali i podvukao da je stav te stranke da je potrebno da većinu za njen izbor obezbede stranke koje su bile na listi "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje".
Aleksandar Martinović kaže da u SNS-u očekuju da će tu odluku podržati sve poslaničke grupe u Skupštini koje su bile deo te izborne liste i da će za izbor Ane Brnabić glasati SDPS, PUPS, Pokret socijalista, Narodna seljačka... »

Vuletić: Bliži smo novoj vladi, ko ne glasa - faktički u opoziciji

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je danas da očekuje da mandatarka Ana Brnabić dobije podršku u parlamentu, navodeći da to sada nije više samo pitanje podrške Brbnabić, nego i pitanje podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji joj je poverio mandat za sastav nove vlade.
"U tom smislu, očekujem da će poslanici vladajuće koalicije glasati za ono što je na neki način očekivano", rekao je Vuletić za Tanjug. Upitan o stavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, Vuletić je rekao da nije shvatio... »

SPS "širi" kabinet Ane Brnabić

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: SPS "širi" kabinet Ane Brnabić
BEOGRAD - Da li će u Vladi Ane Brnabić, ukoliko Parlament Srbije do 30. juna izglasa njen izbor, sedeti dva ili jedan novi ministar iz redova SPS zavisi od toga da li će poslanici istovremeno izglasati i Predlog zakona o ministarstvima, koji bi trebalo da ozvaniči uvođenje novog resora, na koje računaju u toj stranci.
Gotovo je izvesno da će biti formiran jedan novi resor - Ministarstvo ekologije, a da želja socijalista da njihov kadar bude na čelu ovog ministarstva, koju je Ivica Dačić u nedelju i javno saopštio, nije sporna ni za predsednika... »

SPS "širi" kabinet Ane Brnabić

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: SPS "širi" kabinet Ane Brnabić
Da li će u Vladi Ane Brnabić, ukoliko Parlament do 30. juna izglasa njen izbor, sedeti dva ili jedan novi ministar iz redova SPS zavisi od toga da li će poslanici istovremeno izglasati i Predlog zakona o ministarstvima, koji bi trebalo da ozvaniči uvođenje novog resora, na koje računaju u toj stranci.
Gotovo je izvesno da će biti formiran jedan novi resor - Ministarstvo ekologije, a da želja socijalista da njihov kadar bude na čelu ovog ministarstva, koju je Ivica Dačić u nedelju i javno saopštio, nije sporna ni za predsednika... »

Novi ministri u vladi Ane Brnabić biće iz SPS-a

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
Ukoliko Parlament Srbije do 30. juna izglasa izbor Ane Brnabić, broj novih ministara u vladi iz redova SPS zavisiće od toga da li će poslanici istovremeno izglasati i Predlog zakona o ministarstvima
D A LI će u Vladi Ane Brnabić, ukoliko Parlament Srbije do 30. juna izglasa njen izbor, sedeti dva ili jedan novi ministar iz redova SPS zavisi od toga da li će poslanici istovremeno izglasati i Predlog zakona o ministarstvima,... »

Martinović oštro: "Ako ne glasa za Anu, Palma leti iz koalicije!"

Pravda ponedeljak, 19. jun 2017.
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao da će ta poslanička grupa jedinstveno glasati za predlog da Brnabićeva bude premijer, ali i podvukao da je stav te stranke da je potrebno da većinu za njen izbor obezbede stranke koje su bile na listi Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje.
Aleksandar Martinović kaže da u SNS očekuju da će tu odluku da podrže sve poslaničke grupe u skupštini, koje su bile deo te izborne liste i da će za izbor Ane Brnabić glasati SDPS, PUPS, Pokret socijalista, Narodna seljačka... »

Martinović: Ko ne glasa za Brnabić - sam se isključio iz koalicije sa SNS

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je danas da će ta poslanička grupa jedinstveno glasati za predlog da Ana Brnabić bude premijer, ali i podvukao da je stav te stranke da je potrebno da većinu za njen izbor obezbede stranke koje su bile na listi "“Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje”".
Martinović kaže da u SNS očekuju da će tu odluku da podrže sve poslaničke grupe u skupštini, koje su bile deo te izborne liste i da će za izbor Ane Brnabić glasati SDPS, PUPS, Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka i... »

"Ko je protiv Ane, taj je protiv Vučića - isključenje"

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: "Ko je protiv Ane, taj je protiv Vučića - isključenje"
Beograd -- Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović izjavio je da će ta poslanička grupa jedinstveno glasati za predlog da Ana Brnabić bude premijer.
Osim toga, on je naveo i da je stav te stranke da je potrebno da većinu za njen izbor obezbede stranke koje su bile na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Martinović kaže da u SNS očekuju da će tu odluku da podrže sve... »

Magija broja 128: Zašto za vladu Ane Brnabić nije dovoljna podrška 126 poslanika

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Ukoliko mandatarka Ana Brnabić ne bude imala podršku 128 poslanika, biće raspisani vanredni parlamentarni izbori. To je najavljeno u vrhu SNS-a, posle današnjeg sastanka u sedištu te stranke, na kojem je bilo više od 100 parlamentaraca. Zašto naprednjaci toliko insistiraju na podršci od 128 poslanika, a ne 126, koliki je zakonski minimum za izbor nove vlade?
Do četvrtka trebalo bi da bude poznato da li će Ana Brnabić naslediti Aleksandra Vučića u fotelji premijera. Kako je najavila potpredsednica SNS Marija Obradović, narednih dana biće obavljeni razgovori sa svim poslanicima liste... »

SNS matematika: Zašto 128 glasova kada je za većinu potrebno 126

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Iz vrha SNS su poručili da će do četvrtka razmatrati da li mandatarka Ana Branbić ima podršku za sastav nove vlade, a kao broj potrebnih glasova su naveli 128.
Iako je za većinu i potvrdu nekog predloga u srpskom parlamentu neophodno 126 glasova, odnosno jedan glas više od polovine od ukupnog broja od 250 poslanika, potpredsednica SNS Marija Obradović je insistirala na većem, ali i... »

Svi poslanici SNS podržaće Anu Brnabić

Beta ponedeljak, 19. jun 2017.
Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podržali su danas predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nova premijerka bude Ana Brnabić. Prema rečima funkcionerke SNS-a Marije Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika koliko je... »

Evo šta kaže Palma - da li menja odluku...

Mondo ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer".
On tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje. "Neću glasati za", rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose",... »

Obradović: Svi poslanici SNS podržaće Anu Brnabić

Novi magazin ponedeljak, 19. jun 2017.
Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) podržali su danas predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nova premijerka bude Ana Brnabić.
Prema rečima funkcionerke SNS-a Marije Obradović, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Vučića i poslanika te stranke, svih 100 poslanika koliko je prisustvovalo sastanku, jednoglasno je podržalo njegov predlog. "Važno je... »

Vučić s poslanicima SNS-a: Nije bilo lako

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Vučić s poslanicima SNS-a: Nije bilo lako
U sedištu Srpske napredne stranke održan je sastanak predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS i liste koju je predvodila ta stranka o izboru nove vlade i podršci Ani Brnabić za premijera. Sastanak je bio zatvoren za javnost.
Aleksandar Vučić je, nakon sastanka koji je počeo nešto posle devet časova, novinarima u prolazu rekao: "Nije bilo lako". Predsednik Vučić je napuštajući sednicu kratko rekao da će se medijima obratiti potpredsednica stranke... »

Vučić: Nije bilo lako. Nadam se da će sve biti u redu

Novi magazin ponedeljak, 19. jun 2017.
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića s poslanicima vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) o podršci kandidatkinji za predsednicu vlade Ani Brnabić završen je posle skoro dva sata.
Najavljeno je da će se novinarima obratiti potpredsednica SNS-a Marija Obradović. Vučić je na pitanje novinara zašto je sastanak trajao dva sata kratko rekao: "Nije bilo lako. Obratiće vam se Marija". Upitan kako komentariše to... »

SNS podržao odluku da Brnabić bude premijer

Danas ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas novinarima, koji su pratili njegove konsultacije sa poslanicima SNS o izboru mandatarke za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić, da "nije bilo lako, ali da veruje da će sve biti u redu". Potpredsednika Srpske napredne... »

Otkud naprednjacima 128 kada je većina 126?

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Otkud naprednjacima 128 kada je većina 126?
Beograd -- Iz vrha SNS su poručili da će do četvrtka razmatrati da li mandatarka Ana Branbić ima podršku za sastav nove vlade, a kao broj potrebnih glasova su naveli 128.
Iako je za većinu i potvrdu nekog predloga u srpskom parlamentu neophodno 126 glasova, odnosno jedan glas više od polovine od ukupnog broja od 250 poslanika, potpredsednica SNS Marija Obradović je insistirala na većem, ali i... »

Marković: Neću glasati za Anu Brnabić

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Marković: Neću glasati za Anu Brnabić
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer", i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.
"Neću glasati za", rekao je Dragan Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, Marković je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose". Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao... »

Vučić nakon konsultacija o Ani Brnabić: “Nije bilo lako!”

Sandžak press ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić završio je konsultacije sa poslanicima svoje stranke o izboru mandatarke za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić. Vučić je rekao da “nije bilo lako, ali da veruje da će sve biti u redu”. Najavio je da će se medijima uskoro... »

Vučić posle sastanka sa poslanicima SNS: Nije bilo lako

Pravda ponedeljak, 19. jun 2017.
Nije bilo lako, rekao je novinarima lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić o sastanku sa poslanicima Srpske napredne stranke, koji je završen nešto pre 11 časova u sedištu te stranke.
Predsednik Vučić je napuštajući sednicu kratko rekao novinarima da će se medijima obratiti potpredsednica stranke Marija Obradović. „Nije bilo lako. Govoriće o svemu Marija Obradović”, rekao je Vučić. Na pitanje novinara da... »

SNS: Ako do četvrtka ne obezbedimo 128 glasova, idemo na izbore

SEEbiz ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD - Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila je da su poslanici SNS podržali odluku lidera stranke Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijer.
Međutim, kako kaže, ostaje da se vidi da li će vladajuća koalicija imati 128 poslanika koji će u parlamentu glasati "za" i to će biti poznato do četvrtka. "Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova, to je veoma ozbiljan... »

Potpredsednica SNS posle sastanka stranke Obradović: Ako ne dobijemo podršku za Brnabić, idemo na nove izbore!

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
U sedištu SNS danas je održan važan sastanak na kome se raspravljalo o podršci izboru Ane Brnabić za mandatara Vlade Srbije. Po završetku sastanka, predsednik Srbije i lider SNS, Aleksandar Vučić je rekao kako "nije bilo lako", dok je potpredsednica SNS Marija Obradović rekla da ukoliko ne bude... »

SNS: Brojimo do četvrtka da li imamo 128 - ako ne, izbori

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: SNS: Brojimo do četvrtka da li imamo 128 - ako ne, izbori
Beograd -- Potpredsednica SNS kaže da naprednjaci jedinstveno podržavaju predlog Vučića, ali da je i dalje neizvesno hoće li biti većine za izbor Ane Brnabić za premijera.
Kako je rekla Marija Obradović, ona očekuje da predlog predsednika Srbije i lidera SNS u skupštini podrži mnogo više od neophodnih 126 poslanika, ali da ostaje da se vidi da li će vladajuća koalicija imati 128 poslanika koji će u... »

Palma: Neću glasati za Brnabić, koalicija sa SPS nije upitna

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD: Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ostaje pri stavu da „Ana Brnabić nije njegov premijer“, i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.
Neću glasati za, rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: Nije. Imam dobre odnose, rekao je Marković. Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke,... »

Palma: Ostajem pri istom, koalicija sa SPS nije pitanje

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Palma: Ostajem pri istom, koalicija sa SPS nije pitanje
Beograd -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ostaje pri stavu da Ana Brnabić nije njegov premijer.
Osim toga, kako kaže, koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje. "Neću glasati za", rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: "Nije. Imam dobre... »

SNS snažno uz Vučića: Ako ne dobijemo 128 glasova za Brnabić - izbori

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Srpska napredna stranka snažno je podržala odluku predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude izabrana za premijera. Ovo je medijima saopštila potpredsednica naprednjaka Marija Obradović.
Obradović je istakla da sada sledi prebrojavanje da li će Vučićev predlog dobiti podršku u Skupštini, tačnije da li će za to dobiti 128 neophodnih glasova. - Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova, to je veoma... »

SNS: podržao izbor Ane Brnabić za premijera, sledi prebrojavanje, Vučić: Nije bilo lako (video)

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
SNS je snažno podržala odluku predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude izabrana za premijera - saopštila je potpredsednica SNS Marija Obradović novinarima i najavila da sada sledi prebrojavanje da li ima 128 glasova za izbor Brnabić u Skupštini Srbije. Kako je rekla, ako do četvrtka ne bude potrebne većine ići će se na nove izbore, mada su male šanse za to.
Vučić je novinarima nakon sastanka samo kratko rekao: "Nije bilo lako", a na pitanje da li će SPS dobiti "četiri plus jedno" mesto u novoj vladi, Vučić je rekao da veruje da će sve biti u redu. Marija Obradović je rekla da će se... »

Marković: Neću glasati za Brnabić, koalicija sa SPS nije dovedena u pitanje

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer", i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.
- Neću glasati za - rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose". Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS... »

Marković: Neću glasati za Brnabić

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Marković: Neću glasati za Brnabić
BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer", i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.
"Neću glasati za", rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: "Nije. Imam dobre odnose", rekao je Marković. Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora stranke,... »

Palma ne odustaje: Neću glasati za Anu Brnabić

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da ostaje pri stavu da "Ana Brnabić nije njegov premijer", i tvrdi da koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.
- Neću glasati za - rekao je Marković za Tanjug. Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: - Nije. Imam dobre odnose - rekao je Marković. Predsednik SPS Ivica Dačić je u nedelju, posle glavnog odbora... »

Vučić posle sastanka sa poslanicima SNS: Nije bilo lako

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Sastanak predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema bila podrška Ani Brnabić završen je posle oko sat i po.
Predsednik Vučić je napuštajući sednicu kratko rekao novinarima da će se medijima obratiti potpredsednica stranke Marija Obradović. - Nije bilo lako. Govoriće o svemu Marija Obradović - rekao je Vučić. Na pitanje novinara da... »

Gotov sastanak, Vučić na dva pitanja: "Sve će biti u redu"

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Gotov sastanak, Vučić na dva pitanja: "Sve će biti u redu"
Beograd -- Sastanak predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema bila podrška Ani Brnabić završen je posle oko sat i po.
Reporter B92 sa lica mesta javlja da će se potpredsednica stranke Marija Obradović obratiti novinarima oko 11 časova. Tema sastanka bila je podrška mandatarki za sastav nove Vlade Srbije Ani Brnabić. Šta su pre sastanka izjavili... »

(Foto) Vučić posle razgovora sa SNS o podršci Ani Brnabić: Nije bilo lako!

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD - U sedištu Srpske napredne stranke održan je sastanak predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa poslanicima te stranke, o izboru nove vlade i podršci Ani Brnabić za premijera. Po završetku sastanka Vučić je novinarima samo kratko rekao: "Nije bilo lako, obratiće vam se... »

Vučić na sastanku sa poslanicima SNS: Za Anu i Rističević

Press ponedeljak, 19. jun 2017.
U sedištu SNS oko devet časova počeo je sastanak predsednika Srbije i lidera stranke Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema podrška Ani Brnabić.
Foto:B92.net U sedište stranke nešto pre devet stigli su najviši funkcioneri SNS, javlja reporter B92. Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila je da će dati punu podršku mandatarki Ani Brnabić, a isto je rekao i lider... »

Joksimović: Očekujem punu saglasnost o Ani Brnabić

Press ponedeljak, 19. jun 2017.
Članica predsedništva SNS Jadranka Joksimović rekla je da očekuje saglasnost članova te stranke za izbor Ane Brnabić za novu mandatarku Vlade Srbije.
Foto:b92.net "Srpska napredna stranka je uvek imala demokratski dijalog, postoje različita mišljenja i treba saslušati sve, ali generalno očekujem potpunu saglasnost", rekla je Joksimovićeva na RTS-u. Ona je dodala da je dobro... »

Slučaj "Brnabić": Glatka većina, gusto ili izbori?

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Slučaj "Brnabić": Glatka većina, gusto ili izbori?
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio je mandat za sastav nove vlade ministarki Ani Brnabić, što je izazvalo oprečne reakcije i u vladajućoj koaliciji.
Deo koalicije okupljene oko SPS, koja je najveći partner naprednjaka i njihove koalicije u prethodnih pet godina najavio je da neće glasati za njen izbor. Ubrzo su se u medijima pojavile informacije da nisu ni svi članovi SNS... »

Vučić na sastanku sa poslanicima SNS: Za Anu i Rističević

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Vučić na sastanku sa poslanicima SNS: Za Anu i Rističević
Beograd -- U sedištu SNS oko devet časova počeo je sastanak predsednika Srbije i lidera stranke Aleksandra Vučića sa poslanicima SNS na kojem je tema podrška Ani Brnabić.
U sedište stranke nešto pre devet stigli su najviši funkcioneri SNS, javlja reporter B92. Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila je da će dati punu podršku mandatarki Ani Brnabić, a isto je rekao i lider Narodne seljačke... »

Joksimović: Očekujem saglasnost unutar SNS-a za podršku mandatarki

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Joksimović: Očekujem saglasnost unutar SNS-a za podršku mandatarki
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže za RTS da se od devet časova održavaju razgovori predsednika Aleksandra Vučića sa članovima poslaničke grupe SNS-a, o podršci mandatarki za sastav nove vlade Ani Brnabić i njenom budućem kabinetu.
Gostujući u Dnevniku RTS-a, Jadranka Joksimović je rekla da ne očekuje veće probleme i da će na razgovoru biti postignuta saglasnost o podršci mandatarki Ani Brnabić. "Ne očekujem veće probleme. SNS je uvek za dijalog, predsednik... »

Joksimović: Očekujem punu saglasnost o Ani Brnabić

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Joksimović: Očekujem punu saglasnost o Ani Brnabić
Beograd -- Članica predsedništva SNS Jadranka Joksimović rekla je da očekuje saglasnost članova te stranke za izbor Ane Brnabić za novu mandatarku Vlade Srbije.
"Srpska napredna stranka je uvek imala demokratski dijalog, postoje različita mišljenja i treba saslušati sve, ali generalno očekujem potpunu saglasnost", rekla je Joksimovićeva na RTS-u. Ona je dodala da je dobro što će... »

Joksimović: Očekujem saglasnost unutar SNS za podrššku Ani Brnabić

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Funkcionerka SNS Jadranka Joksimović očekuje da će unutar te stranke biti postignuta saglasnost i da će imati čvrstu skupštinsku većinu za izbor Ane Brnabić za premijera, te dodala da odgovorno ponašanje u interesu države očekuje i od drugih političkih strnaka.
- Ne verujem da nema većine za podršku novoj mandatarki, ali dobro je što će predsednik Aleksandar Vučić razgovarati sa poslanicima, ne samo SNS već liste sa kojom smo ušli u parlament i pobedili na izborima - rekla je Joksimović... »

Ukoliko ne bude dogovora, čistka: Palma leti iz vlasti?!

Pravda ponedeljak, 19. jun 2017.
Svi koalicioni partneri koji i posle naknadnih konsultacija odbiju da glasaju za mandatarku Anu Brnabić, koju je pre nekoliko dana predložio predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić, rizikuju da ne budu više deo vladajuće koalicije, piše „Alo!” .
- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić moraće da preseče i iz vladajuće koalicije izbaci sve one koji ne glasaju za Brnabićevu. Iako je mnogo puta trpeo sve uvrede i peckanja, koja su često dolazila od strane koalicionih partnera,... »

Iz SNS i zvanično: Ili Brnabić, ili opozcija

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da će poslanici naprednjaka i njihovi koalicioni partneri biti deo opozicije ako budu glasali protiv Ane Brnabić.
Upitan očekuje li da svi poslanici SNS glasaju za Anu Brnabić ili će im se zameriti ako glasaju "po savesti", Jovanov je rekao da je potpuno obrnuto, odnosno da po savesti glasa onaj ko glasa za izbor Ane Brnabić. - Svako iz SNS... »

Potpredsednik SNS uputio poruku: "Ukoliko glasa protiv Brnabić, Palma će postati opozicija"

Blic ponedeljak, 19. jun 2017.
Potpredsednik SNS Milenko Jovanov ima jasnu poruku i za one koji se premišljaju u SNS i za nezadovoljne koalicione partnere. Kaže da shodno tome kako Dragan Marković Palma i ostali budu glasali, zavisiće da li su deo vladajuće većine ili opozicije.
Da li i vi pripadate onom delu SNS koji su nezadovoljni činjenicom da će Ana Brnabić biti premijer? Imate li razumevanje za te kolege iz stranke? - Izuzetno sam zadovoljan predlogom Aleksandra Vučića i mislim da je doneo odličnu... »

Jovanov: Ako glasaju protiv Vlade, idu u opoziciju

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Jovanov: Ako glasaju protiv Vlade, idu u opoziciju
BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ima jasnu poruku za sve poslanike među naprednjacima i za koalicione partnere koji se premišljaju oko glasanja za Anu Brnabić kao novog premijera - shodno tome kako budu glasali, zavisiće da li su deo vladajuće većine ili opozicija, piše današnji "Blic".
Upitan očekuje li da svi poslanici SNS glasaju za Anu Brnabić ili će im se zameriti ako glasaju "po savesti", Jovanov je rekao da je potpuno obrnuto, odnosno da po savesti glasa onaj ko glasa za izbor Ane Brnabić. "Svako iz SNS... »

Jovanov poslanicima SNS: Za Anu Brnabić ili ste opozicija

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.
B92: Jovanov poslanicima SNS: Za Anu Brnabić ili ste opozicija
Beograd -- Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je da će poslanici naprednjaka i njihovi koalicioni partneri biti deo opozicije ako budu glasali protiv Ane Brnabić.
Upitan očekuje li da svi poslanici SNS glasaju za Anu Brnabić ili će im se zameriti ako glasaju "po savesti", Jovanov je rekao da je potpuno obrnuto, odnosno da po savesti glasa onaj ko glasa za izbor Ane Brnabić. "Svako iz SNS... »

Ceo savez za vladu ili slede vanredni izbori?

Večernje novosti ponedeljak, 19. jun 2017.
Vučić sa poslanicima sa liste SNS oko podrške mandataru, slede konsultacije u koaliciji. Ko ne glasa za ministarski tim, "leteće" iz vlasti. Dačić: Glasaćemo "za"
STRANKE koje ne podrže Vladu Srbije na čijem čelu će biti Ana Brnabić neće više biti deo vladajuće koalicije, niti će njihovi predstavnici moći da ostanu na upravljačkim pozicijama u javnim preduzećima. A ukoliko vladajuća većina... »

Borko Stefanović za "Vesti": Šamar lažnim patriotama

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Predlažući Anu Brnabić za premijera Srbije Aleksandar Vučić je ponizio SPS i sopstvenu stranku, jer je pokazao da u njenim redovima nema ljudi od poverenja. Ona će biti puki izvršilac naloga sa Andrićevog venca. Plašim se toga samo što su svi ti ljudi od Srpske pravoslavne crkve do lažne desnice dobili kao kompenzaciju da prećute ovo poniženje, kaže u razgovoru za "Vesti" Borko Stefanović, lider i osnivač Levice Srbije.
Kako komentarišete predlog za premijera ? - Gospođa Ana Brnabić je predložena zato što Aleksandar Vučić nema poverenje u više od 730.000 članova Srpske napredne stranke i zna da među njima nema nikoga ko bi mogao da ga nasledi na... »

Komentari na drugim sajtovima

©2017 Netmark d.o.o.