Povezane vesti

Štrbac: Stav da Hrvatska nije dužna penzionerima – još jedan šamar Srbima

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Štrbac: Stav da Hrvatska nije dužna penzionerima – još jedan šamar Srbima
Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac izjavio je da nije iznenađen stavom Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna da isplati penzije penzionerima srpske nacionalnosti s teritorije nekadašnje SAO Krajina za period od početka rata do 1998. godine.
"To je još jedan šamar Srbima iz Hrvatske i to najstarijim ljudima, koji su ostali bez imanja, a sada i bez penzija, kojima su se godinama nadali", rekao je Štrbac agenciji Beta. Rekao je da bi voleo da te penzije budu isplaćene,... »

Hrvatska nije dužna penzionerima iz nekadašnje Krajine

N1 Info ponedeljak, 19. jun 2017.
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima pretežno srpske nacionalnosti iz nekadašnje SAO Krajina i Republike Srpske Krajine isplati penzije za period od početka rata na do 1998. godine, javila je Hina.
"To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama", rekao je za Hinu izvor u Ministarstvu... »

Linta: Odluka da Hrvatska nije dužna da isplati po 80 penzija prognanim Srbima skandalozna!

Kurir ponedeljak, 19. jun 2017.
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas skandaloznom odluku Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna da isplati proteranim Srbima zaostale, a neisplaćene penzije za period od 1991. godine do ponovne uspostave. Linta ističe da je u delu današnje... »

Hina:Potvrđeno da Hrvatska ne duguje penzije

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.
RTV: Hina:Potvrđeno da Hrvatska ne duguje penzije
ZAGREB - Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima, pretežno srpske nacionalnosti, sa teritorije nekadašnje SAO Krajine, isplati penzije za period od početka domovinskog rata do 1998. Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je ovu odluku skandaloznom.
"To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama", javila je HINA pozivajući se na izvor iz... »

Linta: Skandalozna odluka Međunarodne organizacije rada

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Linta: Skandalozna odluka Međunarodne organizacije rada
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je skandaloznom odluku Međunarodne organizacije rada (ILO) da Hrvatska nije dužna proteranim Srbima da isplati zaostale, a neisplaćene penzije za period od 1991. godine do ponovne uspostave.
Linta ističe da je u delu današnje Hrvatske, koje je bilo pod zaštitom snaga Ujedinjenih naroda, odnosno u Republici Srpskoj Krajini do 1995. godine bilo 57.500 penzionera. Svima njima Hrvatski penzioni fond je jednostranom... »

Nova ustaška otimačina: Još jedan udarac krajiškim Srbima!

Pravda ponedeljak, 19. jun 2017.
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima, pretežno srpske nacionalnosti, sa teritorije nekadašnje SAO Krajine, isplati penzije za period od početka domovinskog rata do 1998. Reč je o najmanje milijardu evra, koliko prema procenama Zagreb duguje Srbima koji su penzije stekli u "lijepoj njihovoj".
Reč je o preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama", javila je HINA pozivajući se na izvor iz... »

Hrvatska nije dužna penzionerima iz nekadašnje SAO Krajine?

RTS ponedeljak, 19. jun 2017.
RTS: Hrvatska nije dužna penzionerima iz nekadašnje SAO Krajine?
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima, pretežno srpske nacionalnosti, sa teritorije nekadašnje SAO Krajine, isplati penzije za period od početka oružanih sukoba u Hrvatskoj do 1998. godine.
"To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO-a jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama", javila je Hina pozivajući se na izvor iz... »

Hrvatska duguje srpskim penzionerima 800 miliona evra i ne planira da im te pare uplati!

Telegraf ponedeljak, 19. jun 2017.
Hina piše da isplatu zaostalih penzija od Hrvatske je putem ILO-a zatražilo oko 22.000 penzionera sa teritorije nekadašnje SAO Krajina, što je, kako se spekuliše, oko 800 miliona evra
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima, pretežno srpske nacionalnosti, sa teritorije nekadašnje SAO Krajine, da isplati penzije za period od početka rata do 1998. CIA objavila dokument... »

Za srpske penzionere iz Hrvatske ovo je "Oluja 2"

Vesti online ponedeljak, 19. jun 2017.
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima, pretežno srpske nacionalnosti, sa teritorije nekadašnje SAO Krajine, isplati penzije za period od početka domovinskog rata do 1998.
- To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama - javila je HINA pozivajući se na izvor... »

Za srpske penzionere iz Hrvatske ovo je „Oluja 2“

Sputnik ponedeljak, 19. jun 2017.
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna da penzionerima, pretežno srpske nacionalnosti, sa teritorije nekadašnje SAO Krajine, isplati penzije za period od početka domovinskog rata do 1998.
„To je preporuka tripartitne komisije koju je Upravni odbor ILO jednoglasno usvojio, a vezano uz predstavku Udruženja sindikata penzionera Srbije o dospelim, ali neisplaćenim penzijama“, javila je HINA pozivajući se na izvor iz... »

ILO: Hrvatska nije dužna obeštetiti umirovljenike tzv. SAO Krajine

Slobodna Evropa ponedeljak, 19. jun 2017.
Međunarodna organizacija rada (ILO) smatra da Hrvatska nije dužna umirovljenicima s nekadašnjeg okupiranog teritorija, pretežito srpske nacionalnosti, isplatiti mirovine za razdoblje od početka Domovinskog rata do 1998. nakon što je tzv. SAO Krajina okupacijom zaustavila platni promet i uspostavila... »

Oblačno s kišom, hladno i vetrovito

B92  pre 5 sati  još 2 povezane

Izdat evropski nalog za hapšenje Ivice Todorića

Blic  pre 9 sati  još 1 povezana

U Masačusetsu dva pitbula usmrtila sedmogodišnjaka

Večernje novosti  pre 9 sati  još 1 povezana

Na današnji dan, 24. oktobar

B92  pre 5 sati  još 1 povezana
©2017 Netmark d.o.o.