Gutereš se nada deeskalaciji situacije na nebu iznad Sirije

Gutereš se nada deeskalaciji situacije na nebu iznad Sirije

Dnevnik utorak, 20. jun 2017.
NjUJORK: Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš izrazio je danas nadu da povećane tenzije između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije na nebu iznad Sirije neće dovesti do eskalacije već ionako "dramatičnog konflikta".
"Snažno se nadam da će doći do deeskalacije situacije zato što takve vrste incidenata mogu da budu veoma opasne u konfliktnoj situaciji u kojoj ima toliko puno aktera i u kojoj je stanje na terenu toliko složeno", rekao je... »

Spajser: SAD će raditi na očuvanju linija komunikacije

Blic utorak, 20. jun 2017.
Portparol Bele kuće Šon Spajser izjavio je danas da će međunarodna koalicija, koja se bori protiv tzv. Islamske države u Siriji, zadržati pravo na samoodbranu, kao i da će SAD raditi na očuvanju linija komunikacije sa Rusijom usred novih tenzija.
- Veoma je važno i presudno da linije komunikacije ostanu otvorene zbog smanjenja rizika od izbijanja sukoba - rekao je Spajser na konferenciji za novinare, prenosi Rojters. Rusija je ranije danas upozorila SAD da će smatrati... »

UN: zabrinute zbog rizika od eskalacije sukoba u Siriji

Blic utorak, 20. jun 2017.
Ujedinjene nacije su danas izrazile zabrinutost zbog rizika od eskalacije sukoba u Siriji, nakon što su SAD oborile sirijski avion, a Iran ispalio raketu na bazu tzv. Islamske države na istoku Sirije.
Portparol UN, Sefan Dižarik rekao je da UN nisu u mogućnosti da nezavisno potvrde obaranje sirijskog aviona u nedelju, u blizini uporišta tzv. Islamske države, grada Rake ili iranske tvrdnje da je šest njihovih raketa pogodilo... »
©2017 Netmark d.o.o.