Počeo štrajk glađu u „Goši”

Počeo štrajk glađu u „Goši”

Politika ponedeljak, 17. jul 2017.
Smederevska Palanka – Četvoro radnika Fabrike šinskih vozila „Goša” od ponedeljka ujutru počelo je štrajk glađu u fabričkom krugu. Na ovaj radikalni potez odlučili su se jer ni posle 113 dana štrajka i blokada saobraćaja, niko od nadležnih, poslovodstvo i država, ne reaguje niti ima izgleda da će... »

Direktor "Goše": Nastavljamo sa pregovorima

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Direktor "Goše": Nastavljamo sa pregovorima
Milutin Šćepanović, direktor "Goše", navodi da je s Vladom Srbije dogovoren moguć način rešavanja problema u toj fabrici i sastanak sa štrajkačkim odborom ove sedmice, te da se posle toga može očekivati i dogovor o reprogramu duga fabrike.
Milutin Šćepanović nije mogao da precizira koja su moguća rešenja u igri, ali ističe da je definisan pravac kojim će se rešavati problem, kao i da ima novca za "stare plate". N1 televizija prenela je danas izjavu direktora... »

Četvorica radnika 'Goše' jutros započela štrajka glađu

Nova ekonomija ponedeljak, 17. jul 2017.
Četvorica radnika Fabrike šinskih vozila Goša jutros su započela štrajka glađu, piše BLIC. Kako kažu, to je vapaj očajnika, jer posle 115 dana obustave rada ništa nisu postigli, ni jedan od problema koji su doveli do štrajka nije ni počeo da se rešava. "Jedino što čujemo, i od poslodavca i od... »

Direktor Goše: Imamo put, imamo za stare plate, samo po zakonu

Dnevnik ponedeljak, 17. jul 2017.
SMEDEREVSKA PALANKA: Direktor Goše Milutin Šćepanović kaže da je s Vladom Srbije dogovoren moguć način rešavanja problema u toj fabrici i sastanak sa štrajkačkim odborom ove sedmice, te da se posle toga može očekivati i dogovor o reprogramu duga fabrike.
Šćepanović nije mogao da precizira koja su moguća rešenja u igri, ali ističe da je definisan pravac kojim će se rešavati problem, kao i da ima novca za "stare plate". N1 televizija prenela je danas izjavu direktora Šćepanovića da... »

Direktor Goše: Imamo novca za "stare plate"

Večernje novosti ponedeljak, 17. jul 2017.
Direktor Goše Milutin Šćepanović kaže da je s Vladom Srbije dogovoren moguć način rešavanja problema u toj fabrici i sastanak sa štrajkačkim odborom ove sedmice
Direktor Goše Milutin Šćepanović kaže da je s Vladom Srbije dogovoren moguć način rešavanja problema u toj fabrici i sastanak sa štrajkačkim odborom ove sedmice, te da se posle toga može očekivati i dogovor o reprogramu duga... »

Direktor Goše: Dogovoren reprogram, platićemo radnicima

Danas ponedeljak, 17. jul 2017.
Direktor Goše Milurtin Šćepanović rekao je za N1 da je sa Vladom Srbije dogovoren reprogram duga od 512 miliona dinara na 60 meseci i dodaje da se rukovodstvo obavezuje da će radnicima biti isplaćene sve zarade. Šćepanović ističe da je sastanak u Ministarstvu privrede održan u petak i da je tada... »

Kurir TV vesti: Dižu se radnici, gladuju do ispunjena zahteva!

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Zbog niskih i neredovnih plata i loših uslova rada, u Srbiji u ovom trenutku štrajkuje oko 3.000 radnika. Dok im prazni stomaci krče, Vlada Srbije ne čini ništa da im pomogne. Nekolicina radnika fabrike šinskih vozila Goša iz Smedervske Palanke počela je štrajk glađu, a za sutra najavljuju... »

Radnici Goše počeli štrajk glađu, izvršitelji u fabrici

N1 Info ponedeljak, 17. jul 2017.
Četvorica radnika Goše danas su počeli štrajk glađu.
Izvor: N1 Oni su se na tu vrastu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka. Neke od kolega hteli su da se pridruže ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nisu mogli. Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na međunarodnom... »

Direktor "Goše" tvrdi da će radnici dobiti sve zarade

Radio 021 ponedeljak, 17. jul 2017.
Direktor "Goše" Milutin Šćepanović za N1 kaže da je sa Vladom Srbije dogovoren reprogram duga od 512 miliona dinara na 60 meseci i dodaje da se rukovodstvo obavezuje da će radnicima biti isplaćene sve zarade.
Šćepanović ističe da je sastanak u Ministarstvu privrede održan u petak i da je tada dogovoreno da država Goši reprogramira dug koji je nastao za vreme dok je vlasnik Goše bila slovačka firma Žos Trnava a na ime neisplaćenih... »

Radnici Goše otpočeli štrajk glađu

Alo ponedeljak, 17. jul 2017.
Alo: Radnici Goše otpočeli štrajk glađu
Četvorica radnika Goše danas su počeli štrajk glađu.
Radnici su se na tu vrstu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka. Neke od kolega hteli su da im se pridruže, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nisu mogli. Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na međunarodnom... »

Situacija u goši sve gora: Radnici počeli štajk glađu, izvršitelji upali u fabriku

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Četvorica radnika Goše danas su počeli štrajk glađu. Oni su se na tu vrstu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka. Neke od kolega hteli su da se pridruže ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nisu mogli. Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na... »

Radnici 'Goše' započeli štrajk glađu

Slobodna Evropa ponedeljak, 17. jul 2017.
Milan Vujičić, predsednik Štrajkačkog odbora fabrike šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke, zajedno sa još trojicom kolega, stupio je jutros u štrajak glađu u znak protesta što im strani poslodavaca iz Slovačke godinama ne isplaćuje zarade. Istovremeno, ostali štrajkači iz te fabrike će od... »

Srbija se umiriti ne može: 3.000 radnika u štrajku, ne pomažu više ni lažna obećanja (VIDEO)

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
Još se ne nazire rešenje za štrajkove u fabrikama u kojima je trenutno 3.000 radnika u obustavi rada. Dok radnici Fijata poručuju da država šalje štrajkačkom odboru poruke samo putem medija, a ništa ne rešava, radnici u Fabrici šinskih vozila Goša najavili su radikalizaciju.
Ni više od 110 dana štrajka, radnicima Goše iz Smederevske Palanke nije pomoglo da ostvare svoje osnovno pravo - pravo da budu plaćeni za posao koji su uradili. Nakon jednokratne pomoći države, plata je za njih i dalje pojam,... »

Radnici Goše počeli štrajk glađu, izvršitelji u fabrici

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Četvorica radnika Goše danas su počeli štrajk glađu. Oni su se na tu vrastu radikalizacije odlučili nakon više od 110 dana štrajka.
Neke od kolega hteli su da se pridruže ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nisu mogli, prenosi N1. Radnici Goše do sada su na po tri sata svakog dana blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Solun. Od... »

"Vapaj očajnika": Radnici "Goše" od danas u štrajku glađu

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Četvorica radnika Fabrike šinskih vozila „Goša“ jutros su započela štrajka glađu. Kako kažu, to je vapaj očajnika, jer posle 115 dana obustave rada ništa nisu postigli, ni jedan od problema koji su doveli do štrajka nije ni počeo da se rešava.
- Jedino što čujemo, i od poslodavca i od države, jeste „krenite da radite pa će problemi početi da se rešavaju“. A iz ministarstava, za rad i privredu, niko ne može da nam kaže da li će fabrika nastaviti da radi u okviru... »

Srbija se umiriti ne može: 3.000 radnika u štrajku, ne pomažu više ni lažna obećanja (video)

Pravda ponedeljak, 17. jul 2017.
Još se ne nazire rešenje za štrajkove u fabrikama u kojima je trenutno 3.000 radnika u obustavi rada. Dok radnici Fijata poručuju da država šalje štrajkačkom odboru poruke samo putem medija, a ništa ne rešava, radnici u Fabrici šinskih vozila Goša najavili su radikalizaciju.
Ni više od 110 dana štrajka, radnicima Goše iz Smederevske Palanke nije pomoglo da ostvare svoje osnovno pravo - pravo da budu plaćeni za posao koji su uradili. Nakon jednokratne pomoći države, plata je za njih i dalje pojam,... »

Širom Srbije štrajkovi radnika, država i dalje drži stranu 'investitorima'

Nova ekonomija ponedeljak, 17. jul 2017.
Još se ne nazire rešenje za štrajkove u fabrikama u kojima je trenutno 3.000 radnika u obustavi rada. Dok radnici Fijata poručuju da država šalje štrajkačkom odboru poruke samo putem medija, a ništa ne rešava, radnici u Fabrici šinskih vozila Goša najavili su radikalizaciju, prenosi N1. Ni više od... »
©2017 Netmark d.o.o.