Povezane vesti

Pripadnike Islamske države ne zanima ideologija, ratuju zbog žena i pića

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
Vodeći stručnjak za antiterorizam u Iraku Lahur Talabani izjavio je u razgovoru za Rojters da će nakon gubitka teritorije "ID dići toliko veliku pobunu da će postati kao Al-Kaida na steroidima".
- Iako je grupa poražena u Mosulu ranije ovog meseca, borba protiv militanata bi mogla potrajati još četiri godine - rekao je Talabani i dodao da će bitka u području Rake takođe biti "duga i krvava". CNN je objavio video priču o... »

Džihadiste zanimaju samo žene i seks: Baš ih briga za ideologiju, to je razlog što ratuju

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Vodeći stručnjak za antiterorizam u Iraku Lahur Talabani izjavio je u razgovoru za Rojters da će nakon gubitka teritorije "ID dići toliko veliku pobunu da će postati kao Al-Kaida na steroidima". "Iako je grupa poražena u Mosulu ranije ovog meseca, borba protiv militanata bi mogla potrajati još... »

Kurdski zvaničnik: Bagdadi je živ

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Kurdski zvaničnik: Bagdadi je živ
Posle spekulacija da je lider tzv. Islamske države Abu Bakr el Bagdadi ubijen, jedan od visoko pozicioniranih kurdskih zvaničnika kaže da je gotovo 100 odsto siguran da je Bagdadi živ i da je lociran južno od Rake. Ruske vlasti bez pouzdanih informacija o likvidaciji Bagdadija.
Kurdski zvaničnik zadužen za borbu protiv terorizma Lahur Talabani rekao je za Rojtersda će se Islamska država, posle poraza, okrenuti pobuni kao načinu delovanja i mogla bi da podseća na Al Kaidu "na steroidima". Prema njegovim... »

Nije mrtav?

Mondo ponedeljak, 17. jul 2017.
Nakon vesti da je lider tzv. Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen, jedan od visoko pozicioniranih kurdskih zvaničnika zadužen za borbu protiv terorizma izjavio je danas da je gotovo 100 odsto sigran da je Bagdadi živ.
Lahur Talabani je rekao da je Al-Bagdadii lociran južno od Rake. On je za Rojters rekao da će se ISIS, posle poraza, okrenuti pobuni kao načinu delovanja i mogla bi da podseća na Al Kaidu "na steroidima". Prema njegovim rečima,... »

Šok: Kurdi tvrde "Al Bagdadi je živ"

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Najviši kurdski antiteroristički zvaničnik izjavio je danas da je 99 odsto uveren da je lider "Islamske države" Abu Bakr el Bagdadi živ i da se nalazi južno od sirijskog grada Rake.
Ranije su objavljeni izveštaji prema kojima je Bagdadi ubijen u vazdušnom udaru ruske avijacije u Siriji. - Bagdadi je definitivno živ. Nije mrtav. Imamo informaciju da je živ. Verujemo 99 odsto da je živ - rekao je Rojtersu... »

Kurdi tvrde: Bagdadi ipak živ i zdrav!

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
Visoki predstavnik kurdskih kontraterorističkih jedinica Lahur Talibani izjavio je da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi najverovatnije živ i zdrav, kao i da se nalazi južno od sirijske Rake, prenosi Rojters.
Informaciju o tome da je lider džihadista živ prethodno je saopštio predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Iraka Abu Ali el Basri, koji je takođe rekao da se on krije u predgrađu Rake, jedinom delu grada koji je i dalje u... »

Kurdski oficir uveren: Al Bagdadi je živ, eno ga blizu Rake!

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Kurdski oficir zadužen za kontra-terorizam izjavio da je glavni vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi "skoro sigurno živ", prenosi Rojters. Lahur Talabani je, naime, rekao da je 99 odsto siguran da je lider Islamske države, za koga se tvrdi da je stradao u napadima ruske avijacije na jedan kamp... »

Obrt: Kurdski oficir tvrdi Al-Bagdadi je skoro sigurno živ

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Obrt: Kurdski oficir tvrdi Al-Bagdadi je skoro sigurno živ
Kurdski oficir zadužen za kontra-terorizam izjavio da je glavni vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi "skoro sigurno živ", prenosi Rojters.
Lahur Talabani je je naime rekao da je 99 odsto siguran da je lider ISlamske države, za koga se tvrdi da je stradao u napadima ruske avijacije na jedan kamp u Raki, u stvari živ. Talabani ćak tvrdi i da je Al-Bagdadi lociran... »
©2017 Netmark d.o.o.