Pripadnik najniže kaste favorit na izborima u Indiji

Pobedio tradiciju i istoriju: Pripadnik najniže kaste favorit na predsedničkim izborima u Indiji

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
U Indiji su danas predsednički izbori na kojima se očekuje pobeda kandidata vladajuće koalicije Rama Nata Kovind, pripadnika najniže kaste. On je deo takozvanih "nedodirljivih" (daliti). Bivši guverner indijske države Bihar izabran je prošlog meseca za predsedničkog kandidata koalicije okupljene... »

Pripadnik najniže kaste favorit na izborima u Indiji

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Pripadnik najniže kaste favorit na izborima u Indiji
Nju Delhi -- U Indiji su danas predsednički izbori na kojima se očekuje pobeda kandidata vladajuće koalicije Rama Nata Kovinda, pripadnika najniže kaste.
On je deo takozvanih "nedodirljivih" (daliti). Bivši guverner indijske države Bihar izabran je prošlog meseca za predsedničkog kandidata koalicije okupljene oko Indijske narodne partije premijera Narendre Modija, što je ocenjeno... »

Indija bira predsednika, a on će biti iz najnižeg sloja društva

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Danas se u Indiji održavaju predsednički izbori i već sada se zna da će budući šef države pripadati najnižem društvenom sloju.
I vladajuća Indijska narodna partija (BJP) premijera Narendre Modija, i opozicija okupljena oko Indijskog nacionalnog kongresa (Kongresna stranka) nominovale su kandidata iz najniže kaste, čiji su pripadnici nekada smatrani... »

Indijski poslanici biraju predsednika

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Indijski poslanici biraju predsednika
Nju Delhi -- Indijski poslanici danas odlučuju o novom predsedniku. Dva glavna favorita za tu ceremonijalnu funkciju su pripadnici Dalita, najniže hinduističke kaste.
Očekuje se da će pobediti 71-godišnji Ram Nat Kovind, kandidat vladajuće stranke Baratija Džanata (BJP), koji je donedavno bio guverner istočne pokrajine Bihar. Njegova glavna rivalka je 72-godišnja Meira Kumar, prva predsednica... »
©2017 Netmark d.o.o.