Povezane vesti

Požari u Splitu pod kontrolom, stotine vatrogasaca na terenu

N1 Info ponedeljak, 17. jul 2017.
Glavni vatrogasni komandant Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je da je Split siguran i da su svi požari stavljeni pod kontrolu.
"Sada nastojimo da ugasimo male vatre, a trenutno je na terenu više od 300 vatrogasaca. Zajedno sa svim volonterima brojka prelazi i preko 500 ljudi", rekao je Glavina. On kaže da vatrogasci ostaju u pripravnosti da se vatra ne... »

Gori Dalmacija: Vatra stigla do Splita! Foto

Mondo ponedeljak, 17. jul 2017.
Dalmacija je u plamenu! Veliki požar večeras je stigao do Splita, gde gore prva predgrađa. Nebo iznad grada je prekriveno gustim crnim dimo, čulo se nekoliko eksplozija.Većini okolnih puteva je zatvorena,Splićani evakuisani iz solitera.
U večernjim satima vatra je uhvatila prva splitska predgrađa, nebo iznad grada je prekriveno gustim crnim dimom, planula je benzinska pumpa kod Solina, splitsko gradsko groblje Lovrinac, a na kraju vatra je uhvatila i splitsku... »

Požari u Splitu pod kontrolom

Slobodna Evropa ponedeljak, 17. jul 2017.
Glavni vatrogasni komandant Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina izjavio je da je Split siguran i da su svi požari stavljeni pod kontrolu. Prethodno je požar nošen jakom burom zahvatio predvečer splitske četvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, gde su vojska, vatrogasci i građani pokušavali ugasiti... »

Jadran u plamenu: CG traži pomoć EU, "Split odbranjen"

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Jadran u plamenu: CG traži pomoć EU, "Split odbranjen"
Bukte požari na Jadranu. U Splitu jedan čovek preminuo, na desetine ostalo bez kuća. Situacija s požarima na crnogorskom primorju teška. Zatražena i pomoć EU.
RTCG navodi da su predsednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili zahtev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici, ocenjujući da je situacija... »

MUP Crne Gore traži pomoć EU

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
Situacija sa požarima na crnogorskom primorju danas je veoma teška, pa je zatražena i pomoć EU, javlja RTCG.
Navodi se da su predsednici opština Herceg Novi, Kotor i Tivat uputili zahtev premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu unutrašnjih poslova za hitan angažman avijacije u gašenju požara na Luštici, ocenjujući da je situacija... »

CG: Na Luštici dramatično, evakuisano više od 100 ljudi

Glas Amerike ponedeljak, 17. jul 2017.
Požari bijesne na jugu Crne Gore, a više od 100 ljudi je prošle noći evakuisano sa crnogorskog poluostrva Luštica, gdje je vatrena stihija pomognuta jakim sjevernim vjetrom juče popodne i tokom noći zahvatila veliki dio priobalnog pojasa ugrožavajući naseljena mjesta i turističke kampove.... »

HR u plamenu, stradala jedna osoba, gori i vrtić VIDEO

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: HR u plamenu, stradala jedna osoba, gori i vrtić VIDEO
Split -- Nekoliko velikih požara gori u Hrvatskoj. Mediji prenose da je stradala jedna osoba. U mestu Srinjine gori vrtić. Neka mesta zahvaćena plamenom nemaju ni vode.
Vatrogasne brigade pokušavaju da se izbore sa brojnim požarima, ali su i oni na izmaku snaga, prenosi Indeks. Gori kod Šestanovca, Merčepa, Vukušića i Ribičića, a veliki je požar buknuo i na Brodarici kod Šibenika. Trenutno je... »

Tivat, Kotor i HN traže pomoć regiona u gašenju požara

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Tivat, Kotor i HN traže pomoć regiona u gašenju požara
Podgorica -- Predsednici opština Tivat, Kotor i Herceg Novi zvanično su od Vlade Crne Gore zatražili da potraži pomoć avijacije zemalja okruženja u gašenju požara.
Požar na Luštici nošen jakim vetrom razbuktao se tokom noći i širi se poluostrvom. Rano jutros je evakuisano 100 turista s rta Veslo (Ponte Veslo), potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), dok lokalni mediji navode da... »

(Video) Snimak iz središta pakla: Vatrogasac se našao usred vatrene stihije koja gura sve pred sobom!

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
SPLIT - Veliki požar koji je buknuo u nakon ponoći u Tugarama, kod Splita tokom noći i jutra proširio se na Srinjine, Sitno Gornje i Donje. Vatra je stigla čak do astronomske opservatorije na Mosoru gde se na stotine vatrogasaca već satima i zadnjim atomima snage bore protiv požara. Međutim bura... »

Srpski turista u CG: Kao u rerni, pepeo svuda, žar-komete

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Srpski turista u CG: Kao u rerni, pepeo svuda, žar-komete
Beograd -- Situacija u Crnoj Gori je i dalje kritična, požari ne jenjavaju, dok se u isto vreme hrvatski vatrogasci bore sa više požara širom Dalmacije.
Sa poluostrva Luštica, u tivatskoj opštini, zbog jakog požara tokom noći i jutra evakuisano je više od stotinu ljudi. Vatra je zahvatila veliku površnu, a dostiže visinu i do 30 metara. Kako javljaju mediji, i hrvatski vatrogasci... »

Zbog požara teška situacija u zaleđu Dalmacije između Omiša i Splita

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Stotine hrvatskih vatrogasaca se i dalje bore s požarima na nekoliko lokacija u Dalmaciji, a najteža situacija je u zaleđu na potezu između Splita i Omiša gde jak vetar otežava gašenje požara koji ; je zahvatio i kuće, javljaju hrvatski mediji.
Ugrožene su kuće, a vatreni front dug je oko 15 kilometara. Gori gusta borova šuma, nisko rastinje, makija i trava. Prema pisanju splitske Slobodne Dalmacije, vatra je vidljiva iz Splita u kojem po vazduhu leti pepeo, a oseća se... »

Katastrofalni požari u Hrvatskoj odneli svoju prvu žrtvu (foto, video)

BK TV ponedeljak, 17. jul 2017.
U velikim požarima koji danas bukte na području hrvatskih gradova Split i Omiš nastradala je jedna osoba. Reč je o starijoj osobi, koja je preminula u mestu Sitno Donje kod Splita, ali za sada još nema zvaničnih podataka da je vatrena stihija izazvala smrt. Vatrogasci danima gase požare na... »

Gori i hrvatsko primorje: Vatrogasci danima gase požare, jedna osoba preminula

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
U požarima koji danas bukte na području hrvatskih gradova Split i Omiš umrla je jedna osoba, ali za sada nema podataka da je smrt izazvala vatrena stihija.
Reč je o starijoj osobi, koja je preminula u mestu Sitno Donje kod Splita, javili su hrvatski mediji. Vatrogasci danima gase požare na hrvatskoj obali i ostrvima, a u pomoć su im pritekle i sve raspoložive vazdušne snage.... »
©2017 Netmark d.o.o.