Protest protiv nasilja nad ženama u Beogradu i Nišu FOTO

Protest protiv nasilja nad ženama u Beogradu i Nišu FOTO

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Protest protiv nasilja nad ženama u Beogradu i Nišu FOTO
Beograd -- Više nevladinih organizacija organizovalo je protest u Nemanjinoj ulici u Beogradu protiv nasilja nad ženama, javlja N1.
Okupljeni nose transparente "Nijedna žena manje - nijedna mrtva više!", "Reagujmo dok ne bude kasno", "Stop femicidu!", "Stop ubijanju žena!". Protest je organizovan nakon što su protekle nedelje ispred centra za socijalni rad u... »

I nišlijke protestvovale zbog ubistva žena u Beogradu: Traže da država napokon reši problem nasilja

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Aktivisti više nevladinih organizacija za prava žena iz Niša zatražili su danas na protestu zbog nedavnih ubistava dve žene i deteta u Beogradu, usklađivanje i ujedinjenje institucija u rešavanju problema nasilja nad ženama i primenu zakona. Udruženja "Porodična filharmonija" i "Centar za devojke"... »

Članice kraljevačke „Fenomene“ na protestu protiv femicida

Danas ponedeljak, 17. jul 2017.
Danas je u Kraljevu na centralnom gradskom trgu, Trgu Solunskih ratnika, u organizaciji Udruženja „Fenomena“, članice Mreže Žene protiv nasilja, održan protestni skup povodom tragičnih ubistava žena koja su se dogodila u proteklim danima u Centrima za socijalni rad u Beogradu. „U Srbiji je u... »

Protest u Nemanjinoj: Građani se okupili i nosili poruke, koje treba da promene odnos prema ženama

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Oko 80 građana okupilo se danas ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Nemanjinoj ulici protestujući zbog nasilja i skorašnjih ubistava žena ispred Centra za socijalni rad, a među okupljenima su bile i Žene u crnom, kao i Mreža žena protiv nasilja.
Okupljeni su zviždali, nosili transparente na kojima je pisalo „Stop nasilju nad ženama“, „Strože kazne za nasilnike“, „Država ženama ne veruje“, i vikali „Dosta je“ i „Ostavke“. Među okupljenima je bila i Staša Zajević iz... »

Protest protiv ubistava i nasilja nad ženama ispred Ministarstva

Danas ponedeljak, 17. jul 2017.
Umesto da štitite žene, vi ne radite svoj posao! Nasilje nad ženama je zločin! Ostavke, ostavke! Vi ste velika sramota, jer gledate ubistva žena, a onda se smejete! Ostavke, ostavke! Da li vam je prijatno kada znate da su ubijeni majka i dete? Nijedna žena manje, nijedna mrtva više! Ministar... »

U Kraljevu održan protest protiv femicida u Srbiji

Večernje novosti ponedeljak, 17. jul 2017.
Na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu održan je protest pod nazivom „Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više!“ povodom ubistava koja su se nedavno dogodila u beogradskim Centrima za socijalni rad
KRALjEVO – U organizaciji ovdašnjeg Udruženja „Fenomena“ koje je član Mreže „Žene protiv nasilja“, danas je na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva održan protest pod nazivom „Ni jedna žena manje, ni jedna mrtva više!“ povodom... »

Protest zbog ubistava u centrima za socijalni rad u Beogradu

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Aktivisti nevladinih organizacija koje se bave pravima i zaštitom žena zatražili su danas na protestu u Beogradu odgovornost nadležnih institucija i ministarstava za propuste koji su u Novom Beogradu i Rakovici doveli do ubistava dve žene i jednog četvorogodišnjeg deteta.
"Nijedna žena manje-nijedna mrtva više", "Stop femicidu", "Reagujmo dok ne bude kasno", "Zašto ih nema među nama", "Muško nasilje ženama je zločin", "Kaznimo neodgovorno postupanje institucija" bili su transparenti koje su... »
©2017 Netmark d.o.o.