Ikona horora: Umro reditelj Džordž Romero

Ikona horora: Umro reditelj Džordž Romero

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Ikona horora: Umro reditelj Džordž Romero
Poznati reditelj horor filmova Džordž Romero, kreator zombi žanra, umro je u 78. godini, posle "kraće borbe sa agresivnom obliko raka pluća".
"Legendarni američki reditelj Džordž A. Romero umro je u nedelju 16. jula dok je slušao muziku iz omiljenog filma 'Miran čovek' sa Džonom Vejnom", saopštio je njegov menadžer Kris Roi i dodao da je Romero umro mirno, u snu.... »

Preminuo Džordž Romero reditelj zombi filmova i kultnog "Noć živih mrtvaca"

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Čuveni reditelj Džordž Romero preminuo je u 77. godini nakon kratke, ali teške borbe sa karcinomom pluća, prenose svetski mediji.
On je bio zaslužan za nastanak i popularnost horor filmova sa zombijima, režirao je danas kultni "Noć živih mrtvaca" (1968) i njegove brojne nastavke među kojima su "Zora živih mrtvaca" i "Dan živih mrtvaca" - Buntovne 1968.... »

Umro legendarni tvorac horor filmova: Džordž a. Romero izgubio bitku sa teškom bolešću!

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Dordž A. Romero je svima poznat po filmu iz 1968. godine "Noć živih mrtvaca", kojim je zvanično uveo zombi žanr. Scenario "Zombi apokalipsa": Evo koja zemlja bi najbolje odgovorila na smrtonosnu zarazu Režiser je umro u snu sa svojih 77 godina, a izgubio je bitku sa rakom pluća. On je takože radio... »
©2017 Netmark d.o.o.