Lavrov: Oduzimanje diplomatske imovine – krađa usred dana

Lavrov: Oduzimanje diplomatske imovine – krađa usred dana

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Lavrov: Oduzimanje diplomatske imovine – krađa usred dana
Američki pokušaji da se postave preduslovi za povraćaj ruske diplomatske imovine, oduzete u Njujorku i Merilendu, "krađa su u po bela dana", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Bivši američki predsednik Barak Obama naredio je oduzimanje ruske diplomatske imovine i proterivanje 35 ruskih diplomata u decembru prošle godine, uz obrazloženje da su se mešali u predsedničku kampanju, što Rusija demantuje.... »

Lavrov: Američko otimanje ruskih vila je lopovluk

Večernje novosti ponedeljak, 17. jul 2017.
Izjava američkog neimenovanog činovnika da se Rusiji neće vratiti vile ako SAD ne dobije nešto za uzvrat. Putin još nije potpisao odluku od proterivanju Amerikanaca
MOSKVA OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI” Izjava neimenovanog visokog činovnika u Belom domu da Amerikanci ne nameravaju da vrate dve ruske diplomatske vile ako ne dobiju nešto za uzvrat izazvalo je pravu buru nezadovoljstva u... »

Kremlj: Ako nam SAD ne vrate imovinu...

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
Kremlj se nada da će administracija predsednika SAD imati dovoljno mudrosti da reši diplomatski spor s Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine.
U protivnom, Rusija najavljuje da bi, kao odmazdu zbog incidenta sa zaplenom imovine u SAD, mogla da izbaci neke američke diplomate iz zemlje, jer "previše američkih špijuna radi u Moskvi pod diplomatskom maskom". U međuvremenu... »

Krađa usred bela dana: Kremlj najavio odmazdu ako SAD ne vrate Rusiji diplomatsku imovinu

Kurir ponedeljak, 17. jul 2017.
Kremlj se nada da će administracija predsednika SAD imati dovoljno mudrosti da reši diplomatski spor s Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da situacija oko konfiskovanja diplomatske imovine Rusije u SAD predstavlja krađu... »

Kremlj: Ako nam SAD ne vrate imovinu...

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Kremlj: Ako nam SAD ne vrate imovinu...
Moskva -- Kremlj se nada da će administracija predsednika SAD imati dovoljno mudrosti da reši diplomatski spor s Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine.
U protivnom, Rusija najavljuje da bi, kao odmazdu zbog incidenta sa zaplenom imovine u SAD, mogla da izbaci neke američke diplomate iz zemlje, jer "previše američkih špijuna radi u Moskvi pod diplomatskom maskom". U međuvremenu... »

Rusija izvezla dvije milijarde dolara vrijedno oružje

Al Jazeera ponedeljak, 17. jul 2017.
Vrijednost izvoza zvaničnog državnog izvoznika naoružanja Rosoboronexporta prošle godine bila je 'teška' 13 milijardi dolara.
Vrijednost ruskog izvoza oružja i vojne opreme dostigla je dvije milijarde dolara u prvom ovogodišnjem polugodištu, izjavio je u ponedjeljak zamjenik generalnog direktora zvaničnog ruskog državnog izvoznika naoružanja... »

Kremlj: Nadamo se da će SAD pokazati političku mudrost

Politika ponedeljak, 17. jul 2017.
MOSKVA – Kremlj je danas saopštio da polaže nade u administraciju predsednika SAD Donalda Trampa da će imati dovoljno političke mudrosti kako bi rešila diplomatski spor sa Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine u SAD. Rusija izvezla naoružanje vredno dve milijarde dolara MOSKVA–... »
©2017 Netmark d.o.o.