Haradinaj drži u tajnosti ko čini većinu za novu vladu

Haradinaj drži u tajnosti ko čini većinu za novu vladu

Vesti online ponedeljak, 17. jul 2017.
Uprkos pritiscima međunarodne zajednice, u Prištini još zvanično nije saopšteno kada će biti održana konstitutivna sednica parlamenta.
Takođe, nije saopšteno ni ko će biti mandatar nove vlade. Za to vreme kandidat za premijera Ramuš Haradinaj tvrdi da ima većinu, dok javnosti nije saopšteno koje su to stranke. Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Palj... »

Hodžaj: Još se ne zna datum održavanja konstitutivne sednice Skupštine Kosova

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izjavio je danas da još nije poznat datum održavanja konstitutivne sednice novog saziva kosovskog parlamenta.
Hodžaj je posle sednice Predsedništva DPK-a na kojoj se razgovaralo o formiranju institucija Kosova posle parlamentarnih izbora od 11. juna, rekao da će odluku o održavanju konstitutivne sednice doneti predsednik Kosova Hašim... »

Goran Rakić na čelu Srpske liste

Danas ponedeljak, 17. jul 2017.
Predsednik opštine Severna Kosovska Mitrovica Goran Rakić izabran je danas za predsednika Srpske liste na izbornoj skupštini, kao i Predsedništvo od devet članova, prenosi RTS. Novo rukovodstvo Srpske liste poručilo je da njihovi poslanici nisu počeli pregovore o ulasku u novi sastav kosovske vlade... »

Goran Rakić izabran za predsednika Srpske liste

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Goran Rakić izabran za predsednika Srpske liste
Prva Izborna skupština Srpske liste, na kojoj je za predsednika izabran Goran Rakić, predsednik opštine Severna Kosovska Mitrovica, održana je u Kosovskoj Mitrovici. Izabrano je i Predsedništvo stranke od devet članova. Novo rukovodstvo Srpske liste je poručilo da njihovi poslanici još nisu počeli pregovore o ulasku u novi sastav kosovske vlade i da nisu odlučili sa kojom opcijom će ući u koaliciju.
Sve odluke Srpske liste će ubuduće biti donošene konsenzusom. Prema Goranu Rakiću, novoizabranom predsedniku, Srpskoj listi predstoji period snažnije borbe za srpski narod na Kosovu i Metohiji. "Srpska lista će se boriti za... »

"Izborne koalicije neprirodne": Vodi li Tači Kosovo u nove izbore?

Blic ponedeljak, 17. jul 2017.
Politički analitičar, Faton Mehmeti, smatra da su izborne koalicije na Kosovu i Metohiji neprirodne i da će predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači dovesti do novih parlamentarnih izbora, ukoliko bude insistirao na tome da mandat za formiranje vlade ne da nikome osim njegovoj DPK.
Mehmeti kaže i da je koalicija okupljena oko DPK, a koju čine Alijansa za budućnost Kosova i Nisma formirana na osnovu ličnog interesa Ramuša Haradinaja da bi dobio poziciju premijera. Ističa da i kada bi pokret Samoopredeljeje... »

Haradinaj drži u tajnosti ko čini većinu za novu vladu

B92 ponedeljak, 17. jul 2017.
B92: Haradinaj drži u tajnosti ko čini većinu za novu vladu
Priština -- Uprkos pritiscima međunarodne zajednice, u Prištini još zvanično nije saopšteno kada će biti održana konstitutivna sednica parlamenta.
Takođe, nije saopšteno ni ko će biti mandatar nove vlade. Za to vreme kandidat za premijera Ramuš Haradinaj tvrdi da ima većinu, dok javnosti nije saopšteno koje su to stranke. Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Palj... »

Haradinajeva većina za sada - tajna

RTV ponedeljak, 17. jul 2017.
RTV: Haradinajeva većina za sada - tajna
PRIŠTINA - Uprkos pritiscima međunarodne zajednice u Prištini još zvanično nije saopšteno kada će biti održana konstitutivna sednica parlamenta, kao ni ko će biti mandatar nove vlade, a iako kandidat za premijera Ramuš Haradinaj tvrdi da ima većinu, javnosti nije saopšteno koje su to stranke.
Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, Palj Ljekaj, rekao je za Radio Slobodna Evropa da kandidat za premijera koalicije okupljene oko DPK Hašima Tačija, Ramuš Haradinaj nije potpisao sporazume sa drugim strankama za... »

Haradinaj drži u tajnosti ko čini većinu za novu vladu

Večernje novosti ponedeljak, 17. jul 2017.
Uprkos pritiscima međunarodne zajednice u Prištini još zvanično nije saopšteno kada će biti održana konstitutivna sednica parlamenta, kao ni ko će biti mandatar nove vlade
PRIŠTINA - Uprkos pritiscima međunarodne zajednice u Prištini još zvanično nije saopšteno kada će biti održana konstitutivna sednica parlamenta, kao ni ko će biti mandatar nove vlade, a iako kandidat za premijera Ramuš Haradinaj... »

Goran Rakić novi predsednik Srpske liste

Novi magazin ponedeljak, 17. jul 2017.
Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić izabran je danas za novog predsednika Srpske liste.
Na izbornoj skupštini Srpske u Kosovskoj Mitrovici izabrano je i Predsedništvo koga čine dosadašnji predsednik liste Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srđan... »

Goran Rakić na čelu Srpske liste

Mondo ponedeljak, 17. jul 2017.
Na današnjoj izbornoj sednici Srpske liste održanoj u Kosovskoj Mitrovici, za novog predsednika te građanske inicijative izabran je Goran Rakić.
Foto: MONDO - Petar Stojanović Pored predsednika, izabrano je i Predsedništvo Srpske koga čine Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srđan Popović i Darko Jeftić. Novi... »

Priština, čekajući sednicu novog saziva parlamenta

RTS ponedeljak, 17. jul 2017.
RTS: Priština, čekajući sednicu novog saziva parlamenta
U Kosovskoj Mitrovici danas će biti održana prva izborna skupština Srpske liste, na kojoj će biti izabrano najuže rukovodstvo stranke, i to u nedelji u kojoj se očekuje da bude održana konstitutivna sednica novog saziva kosovske skupštine, a moguće je i formiranje vlade.
Od ključnih političkih aktera na Kosovu najuticajniji predstavnici međunarodne zajednice zatražili su da što je pre moguće ustanove novi saziv skupštine, a onda i vlade. Američki ambasador u Prištini Greg Delavi, a i drugi iz... »
©2017 Netmark d.o.o.