Povezane vesti

Dojče vele: Kongres novim sankcijama Rusiji vezuje ruke Trampu

Vesti online 26.07.2017
Novi američki paket sankcija protiv Rusije takav je da ga predsednik SAD Donald Tramp ne može lako ukinuti, to je svojevrsna pobuna Kongresa protiv predsednika, ali sankcije imaju naličje koje će razbesneti evropske partnere SAD, piše u analizi… »

Zvanična Rusija bez komentara o novim sankcijama SAD Peskov: Dok Tramp ne potpiše, nećemo komentarisati

Kurir 26.07.2017
Rusija će se uzdržati od komentarisanja mogućeg odgovora na novi paket američkih sankcija protiv Moskve dok predsednik SAD Donald Tramp ne potpiše taj zakon, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kongres SAD, u nameri da kazni Rusiju zbog… »

Kremlj: Nećemo komentarisati nove sankcije dok Tramp ne potpiše Zakon

Novi magazin 26.07.2017
Rusija će se uzdržati od komentarisanja mogućeg odgovora na novi paket američkih sankcija protiv Moskve dok predsednik SAD Donald Tramp ne potpiše taj zakon, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kongres SAD, u nameri da kazni Rusiju zbog… »

Kongres strog i prema Rusiji i prema Trampu

Glas Amerike 26.07.2017
Nove sankcije, kojima se Rusija kažnjava zbog mešanja u prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD, uspešno su prošle ključnu fazu u Predstavničkom domu. Američki zakonodavci usvoji su zakon, kojim se proširuje Kongresni nadzor nad pravima… »

Republikanci u Senatu neuspešni u prvom pokušaju da ukinu Obamaker

Glas Amerike 26.07.2017
KAPITOL HIL — Nekoliko sati pošto je američki Senat, u kojem većinu imaju republikanci, glasao da započne rasprava o ukidanju zakona o pristupačnoj zdravstvneoj zaštiti - jednog od glavnih dostignuća bivšeg predsednika Baraka Obame - senatori su… »

Junker: EK će biti spremna da reaguje zbog sankcija Rusiji

Vesti online 26.07.2017
Predsednik Evropske komisije Žan Klod-Junker izjavio da će EK, ukoliko njena zabrinutost ne bude uzeta u obzir u dovoljnoj meri, biti spremna da deluje. Junker je u saopštenju naveo da interesi Amerike na prvom mestu, ne mogu da znače da su interesi… »

"Nećemo da služimo vašim interesima": Amerika uvodi nove sankcije Rusiji, ali najviše je iznenadio stav Evrope

Blic 26.07.2017
Predsednik SAD Donald Tramp uskoro će morati da odluči: hoće li probati da zaustavi novi paket sankcija uvedenih Rusiji, ili će popustiti pred pritiskom Kongresa. Kongres je sa većinom od 419:3 glasa u utorak usvojio nove sankcije Rusiji zbog starih… »

Junker potvrdio: Evropska komisija spremna da deluje protiv Amerike

Večernje novosti 26.07.2017
Predsednik Evropske komisije naveo da bi mere SAD protiv Rusije mogle da imaju neželjeni jednostrani uticaj na interese energetske bezbednosti EU. Predsednik Evropske komisije Žan Klod-Junker izjavio je danas da će Evropska komisija, ukoliko njena… »

Kremlj: Nove sankcije izuzetno neprijateljski akt

Dnevnik 26.07.2017
MOSKVA: Predložene nove sankcije protiv Rusije su izuzetno nepijateljski akt i tužna vest za rusko-američke odnose i njihov dalji razvoj, saopštio je Kremlj. Stav prema ovome (zakonu) biće formiran na osnovu detaljnih analiza i odluku (o tome kako… »

"Predložene nove sankcije Rusiji neprijateljski akt“

RTS 26.07.2017
Predstavnik Kremlja ocenjuje da su nove sankcije protiv Rusije koje je predložio Američki kongres neprijateljski akt i tužna vest za rusko-američke odnose i njihov dalji razvoj. Ruski poslanik Konstantin Kosačov smatra da bi Rusija trebalo da spremi… »

EU zabrinuta zbog američkih sankcija Rusiji

Novi magazin 26.07.2017
Evropska komisija izrazila je danas "zabrinutost" zbog usvajanja novih sankcija protiv Rusije u donjem domu američkog Kongresa. Evropska komisija je navela u saopštenju da je zabrinuta zbog "mogućeg uticaja na energetsku nezavisnost EU" i zbog… »

Zaoštrava se: Rusija sprema bolan odgovor za SAD

Mondo 26.07.2017
Predstavnički dom Kongresa SAD usvojio je zakon koji predviđa oštrije sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji. Moskva već sprema odgovor, koji će, kako najavljuju ruski zvaničnici, biti bolan. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Zakon moraju da… »

Evropa zabrinuta zbog novih sankcija Rusiji "Spremni smo da zaštitimo svoje interese"

Blic 26.07.2017
Evropska unija saopštila je danas da je duboko rezervisana zbog glasanja Predstavničkog doma američkog Kongresa o uvođenju oštrih, novih sankcija Rusiji koje bi mogle da ugroze snabdevanje Evrope energentima. Evropski komesari izrazili su… »

Junker: EK će biti spremna da reaguje zbog sankcija Rusiji

B92 26.07.2017
Brisel -- Predsednik Evropske komisije Žan Klod-Junker izjavio da će EK, ukoliko njena zabrinutost ne bude uzeta u obzir u dovoljnoj meri, biti spremna da deluje. Junker je u saopštenju naveo da interesi Amerike na prvom mestu, ne mogu da znače da su… »

EU zabrinuta zbog sankcija SAD protiv Rusije

RTV 26.07.2017
BRISEL, VAŠINGTON - Evropska unija saopštila je danas da je duboko rezervisana zbog glasanja Predstavničkog doma američkog Kongresa o uvođenju oštrih, novih sankcija Rusiji koje bi mogle da ugroze snabdevanje Evrope energentima. Evropski komesari… »

Brisel spremio kontramere protiv SAD: Nove američke sankcije Rusiji ugrožavaju osam vitalnih projekata EU!

Kurir 26.07.2017
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker sazvao je za danas hitnu raspravu o mogućem odgovoru Evropske unije u slučaju da Amerika, bez obzira na primedbe Brisela uvede nove sankcije Rusiji. ”Bela kuća je proučila zakon o jačanju sankcija… »

Ništa od ukidanja obamakera: Senat odbacio plan o zameni zakona o zdravstvenom osiguranju

Kurir 26.07.2017
Američki Senat odbacio je u utorak uveče plan o ukidanju zakona o zdravstvenom osiguranju usvojenom za vreme mandata bivšeg predsednika Baraka Obame i zameni tog zakona drugim, na kojem su republikanci u Senatu mesecima radili. Senat je prethodno… »

DW: Iza sankcija SAD protiv Rusije krije se nešto drugo

B92 26.07.2017
Vašington, Moskva -- Novi američki paket sankcija protiv Rusije takav je da ga predsednik SAD ne može lako ukinuti. To je pobuna Kongresa protiv predsednika, piše Dojče vele". Navodi se da novi paket američkih sankcija cilja energetski sektor i… »

Lavrov: U svojoj karijeri nisam video ništa slično, ovo je paranoidna rusofobija

Blic 26.07.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov navodi da u SAD vlada "totalna paranoidna rusofobija". Lavrov ističe da je za "razumne ljude" u Vašingtonu, koji zagovaraju racionalne odnose sa Moskvom, nastupila "teška situacija". Prema Lavrovu… »

Kosačov traži reakciju Moskve: Rusija bi trebalo da spremi bolan odgovor na nove američke sankcije!

Kurir 26.07.2017
Rusija bi trebalo da spremi "bolan" odgovor na nove sankcije koje SAD namerava da uvede Moskvi, napisao je na Fejsbuku ruski poslanik Konstantin Kosačov. "Sudeći po jednoglasnoj odluci Predstavničkog doma o paketu sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj… »

SAD korak bliže novim sankcijama Rusiji, Iranu i S.Koreji

Al Jazeera 26.07.2017
Moskva smatra Washington izvorom opasnosti te smatra da je SAD prešao sve granice prijedlogom sankcija. Predstavnički dom američkog Kongresa većinom glasova izglasao je dodatne sankcije Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, uprkos protivljenju američkog… »

Senat odbacio plan o ukidanju i zameni Obamakera

RTV 26.07.2017
VAŠINGTON - Američki Senat odbacio je u utorak uveče plan o ukidanju zakona o zdravstvenom osiguranju usvojenom za vreme mandata bivšeg predsednika Baraka Obame i zameni tog zakona drugim, na kojem su republikanci u Senatu mesecima radili. Senat je… »

"Rusija bi trebalo da spremi bolan odgovor Amerikancima nakon ovoga..."

Blic 26.07.2017
Rusija bi trebalo da spremi "bolan" odgovor na nove sankcije koje SAD namerava da uvede Moskvi, napisao je na Fejsbuku ruski poslanik Konstantin Kosačov. - Sudeći po jednoglasnoj odluci Predstavničkog doma o paketu sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj… »

Kosačov: Rusija bi trebalo da spremi bolan odgovor Americi

Dnevnik 26.07.2017
MOSKVA: Rusija bi trebalo da spremi "bolan" odgovor na nove sankcije koje SAD namerava da uvede Moskvi, napisao je danas na Fejsbuku ruski poslanik Konstantin Kosačov, za kojeg Rojters navodi da je uticajni član gornjeg doma ruskog parlamenta. "Sudeći… »

Obamaker ostaje: Senat odbacio plan o ukidanju zakona o zdravstvu

Večernje novosti 26.07.2017
Kada bi Obamaker bio ukinut i zamenjen drugim zakonom, milioni Amerikanaca mogli bi da izgube osiguranje. Prethodno je izglasan početak formalne debate, ali plan o novom zakonu nije dobio neophodnih 60 glasova. Američki Senat odbacio je u utorak uveče… »

Dojče vele: Kongres je vezao ruke trmpu kada je u pitanju Rusija

Blic 26.07.2017
Novi američki paket sankcija protiv Rusije takav je da ga (predsednik SAD Donald) Tramp ne može lako ukinuti, to je svojevrsna pobuna Kongresa protiv predsednika, ali sankcije imaju naličje koje će razbesneti evropske partnere SAD, piše u analizi… »

Senat odbacio plan o ukidanju i zameni Obamakera

Dnevnik 26.07.2017
VAŠINGTON: Američki Senat odbacio je u utorak uveče plan o ukidanju zakona o zdravstvenom osiguranju usvojenom za vreme mandata bivšeg predsednika Baraka Obame i zameni tog zakona drugim, na kojem su republikanci u Senatu mesecima radili. Senat je… »

Lome se koplja u Senatu, tema Obamaker

B92 26.07.2017
Vašington -- Američki Senat izglasao početak debate o ukidanju zakona o zdravstvenom osiguranju- Obamaker i zameni ga novim koji košta manje. Sa 51 glasom za i 50 glasova protiv, republikanci su uspeli da prevaziđu proceduralne prepreke. Čak je i… »

Donji dom američkog Kongresa usvojio zakon o uvođenju novih sankcija Rusiji

Novi magazin 26.07.2017
Donji dom američkog Kongresa usvojio je danas gotovo jednoglasno zakon o uvođenju novih sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, koji treba da odobri Senat. Deo zakona koji se odnosi na Rusiju treba da kazni Moskvu zbog njenog uplitanja u predsedničku… »

Obamacare u Senatu: Nije uspjelo prvo glasanje

Al Jazeera 26.07.2017
Milioni Amerikanaca mogli bi izgubiti zdravstveno osiguranje, no Trump ne odustaje od prijedloga. Plan republikanaca u Senatu o ukidanju Obamacarea nije uspio na prvom glasovanju, jer nisu dobili 60 potrebnih glasova, javio je reporter Al Jazeere Ivica… »

Kongres vezuje ruke Trampu

Dojče vele 26.07.2017
Novi američki paket sankcija protiv Rusije takav je da ga Tramp ne može lako ukinuti. To je svojevrsna pobuna Kongresa protiv predsednika. Ali sankcije imaju naličje koje će razbesneti evropske partnere SAD. Novi paket američkih sankcija cilja… »

SAD: Predstavnički dom izglasao sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji

Blic 26.07.2017
Predstavnički dom američkog Kongresa većinom glasova izglasao je dodatne sankcije Rusiji, Iranu i Sevrnoj Koreji, uprkos protivljenju američkog predsednika Donalda Trampa, javlja Rojters. Za uvođenje novih sankcija glasalo je 419 članova… »

Donji dom Kongresa za sankcije Rusiji, Iranu, S.Koreji

B92 26.07.2017
Vašington -- Donji dom američkog Kongresa usvojio je gotovo jednoglasno zakon o uvođenju novih sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, koji treba da odobri Senat. Deo zakona koji se odnosi na Rusiju treba da kazni Moskvu zbog njenog uplitanja u… »

Vesti dana »